Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν πρέπει να καταλάβει ότι και το ΝΑΤΟ είναι πυρηνική δύναμη

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει προκαλέσει ανησυχία στη διεθνή κοινότητα για τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που μπορεί να λάβει

Ο πόλεμος στην Ουκρανία καλά κρατεί με τη Ρωσία να σφυροκοπά τη χώρα. ΕΕ και ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις κατά κύριο λόγο οικονομικού χαρακτήρα στον Πούτιν. Την ίδια στιγμή αίσθηση προκαλεί η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν ο οποίος είπε σήμερα ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρέπει να καταλάβει, όταν απειλεί με πυρηνικά όπλα, ότι και το ΝΑΤΟ είναι πυρηνική δύναμη.

Όταν ρωτήθηκε αν η απειλή που εξαπέλυσε ο Πούτιν, ότι η Δύση θα υποστεί «τέτοιες συνέπειες που δεν έχει βιώσει ποτέ στην ιστορία της», ισοδυναμεί με απειλή χρήσης πυρηνικών όπλων, ο Λε Ντριάν απάντησε ότι έτσι το καταλαβαίνει ο ίδιος.

Και το ΝΑΤΟ είναι μια πυρηνική συμμαχία

«Ναι, νομίζω ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν πρέπει επίσης να καταλάβει ότι και η Ατλαντική Συμμαχία είναι μια πυρηνική συμμαχία. Αυτά έχω να πω για αυτό το θέμα», απάντησε, στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι TF1.

Ο Γάλλος υπουργός χαρακτήρισε «δικτάτορα» τον Πούτιν και προειδοποίησε ότι οι δυτικές κυρώσεις «θα πλήξουν την καρδιά» της Ρωσίας και θα στραγγαλίσουν την οικονομία της.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.