Ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει ένα πολύ δύσκολο σερί αγώνων. Αναμετρήσεις που θα κρίνουν την ευρωπαϊκή του παρουσία, αλλά θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό και το πώς θα πορευτεί στο πρωτάθλημα. Εάν θα είναι ασφαλής, διατηρώντας ή διευρύνοντας τη διαφορά από τον ΠΑΟΚ, ή εάν θα πρέπει να πιεστεί. Ο Πέδρο Μαρτίνς, λοιπόν, έχει δείξει με τον τρόπο του ότι η περίοδος είναι δύσκολη. Αλλαξε συνήθειες και πρακτικές στις προπονήσεις, άνοιξε το rotation, αναζητά διαφορετικές λύσεις και, επιπλέον, μιλάει περισσότερο.

Ο Μαρτίνς είναι προπονητής που σπάνια κάνει ομιλίας. Ακόμη και όταν μιλάει στο Ρέντη ή στις τακτικές, περισσότερο ασχολείται με το ποδοσφαιρικό κομμάτι, παρά επιλέγει να ανεβάσει τους τόνους ή να προσφέρει «ατάκες». Αυτή την εβδομάδα, ωστόσο, έχει αλλάξει τελείως στάση και προσέγγιση των ποδοσφαιριστών του. Με αποτέλεσμα να κάνει ακόμη μία ομιλία. Τόσο για το παιχνίδι με την Αταλάντα, αλλά με το βασικό μήνυμα να αφορά στον Βόλο, αλλά και στην εξέλιξη που ο ίδιος βλέπει στον Ολυμπιακό.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του, λοιπόν, ο Πορτογάλος τεχνικός αναφέρθηκε αρχικά στη μάχη με την ομάδα του Τζιανπέρο Γκασπερίνι, επαναλαμβάνοντας την ικανοποίησή του για την εμφάνιση: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον τρόπο που παίξαμε κόντρα στην Αταλάντα. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο κάναμε πολύ καλό παιχνίδι και παίξαμε όπως έπρεπε. Η ομάδα βαδίζει στον σωστό δρόμο και θα βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο. Είμαι βέβαιος ότι θα προκριθούμε. Την Πέμπτη θα τους περάσουμε στο γήπεδό μας και θα παίξουμε ακόμη καλύτερα».

Βεβαίως, το ζητούμενο σήμερα δεν είναι η Αταλάντα, αλλά η εντός έδρας αναμέτρηση με τον Βόλο, με τον Μαρτίνς να επισημαίνει την αναγκαιότητα και τη σημασία της νίκης, ώστε ο Ολυμπιακός να συνεχίσει να προπορεύεται και να μην βλέπει τι κάνουν οι αντίπαλοί του: «Με την Αταλάντα θα ασχοληθούμε όταν έρθει η ώρα. Εχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο και κρίσιμο παιχνίδι για το πρωτάθλημα. Το παιχνίδι μας στον Βόλο είναι μισό πρωτάθλημα. Είναι ένα από τα πιο σημαντικά ματς που έχουμε δώσει ως σήμερα και πρέπει να νικήσουμε οπωσδήποτε».

Μάλιστα, ο Μαρτίνς, αν και ετοιμάζει αρκετές αλλαγές για το παιχνίδι με την ομάδα του Βόλου, μίλησε με εξαιρετικά λόγια για την ποιότητα του αντιπάλου και ζήτησε από τους παίκτες να έχουν πλήρη συγκέντρωση και σοβαρότητα, για να μην «μπλέξει» ο Ολυμπιακός σε ένα γήπεδο που και τα προηγούμενα δύο χρόνια είχε ζήσει σοβαρές δυσκολίες.