Ο Ντίντης Ευπαλίδης σχολίαζε ότι οι πελάτες της upper class έχουν σχεδόν εξαφανιστεί από τα πολύ καλά εστιατόρια στα βόρεια και στα νότια προάστια.
Είχα την ευκαιρία να το ανακαλύψω και εγώ στη διάρκεια των τελευταίων μου εξόδων.
Οι αίθουσες των καλών εστιατορίων «απολυμασμένες», τα κεριά αναμμένα, τα βαριά ασημένια μαχαιροπίρουνα στη θέση τους, οι πελάτες όμως ήταν σε ένα επίπεδο… Πίτσας, Κικίτσας και Δουργοντίου.
Καλοστεκούμενοι έως πλούσιοι κύριοι που δεν ανήκουν στα ανώτερα κοινωνικά στρώματα, έχουν όμως χοντρά πορτοφόλια.
Το στυλ που παραγγέλνουν είναι αυτό της λαχαναγοράς, οι συνοδοί με super mini και χρυσά extensions.
Τέλος πάντων, το φυσάνε το χρήμα και παραγγέλνουν τα πλέον ακριβά πιάτα στο μενού. Οι εφοπλιστές και επιχειρηματίες επιλέγουν τις αχανείς τους τραπεζαρίες στην Εκάλη ή στο Καβούρι.