Η Ιζαμπέλ Ιπέρ θετική στον κορωνοϊό

Ακύρωσε την επίσκεψή της στο φεστιβάλ Βερολίνου όπου φέτος ήταν τιμώμενο πρόσωπο

Εν τέλει ο ιός COVID 19 «κτύπησε» και την Γαλλίδα ηθοποιό Ιζαμπέλ Ιπέρ, η οποία έχοντας νοσήσει αναγκάστηκε να ακυρώσει την επίσκεψή της στο 72ο Φεστιβάλ Βερολίνου όπου φέτος ήταν τιμώμενο πρόσωπο.

Παρ’ όλ’ αυτά η τελετή προς τιμήν της Ιπέρ, προγραμματισμένη για την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου δεν ακυρώθηκε. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Berlinale Κάρλο Τσατρίαν εξήγησε ότι επειδή η Ιπέρ «δεν αισθάνεται άρρωστη», η τελετή θα πραγματοποιηθεί κανονικά με την Ιπέρ να λαμβάνει διαδικτυακά μέρος σε αυτήν μέσω ζωντανού συνδέσμου από το Παρίσι.

Θρυλική εδώ και χρόνια πρωταγωνίστρια του κινηματογράφου και του θεάτρου, η 69χρονη Ιπέρ έχει δώσει αρκετές φορές το παρόν στο φεστιβάλ Βερολίνου που έχει φιλοξενήσει ταινίες της όπως οι «La vengeance d’une femme» του Ζακ Ντουαγιόν και «8 γυναίκες» του Φρανσουά Οζόν.

Την τελετή της βράβευσής της θα ακολουθήσει η προβολή μιας από τις τελευταίες ταινίες της, «À Propos de Joan» του Λοράν Λαριβιέρ στην οποία η Ιπέρ υποδύεται μια γυναίκα που μετά την εμφάνιση ενός προσώπου που έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην ζωή της απομονώνεται στην επαρχία και ανασκοπεί το παρελθόν της.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.