Αποκαλύψεις για το «θρίλερ της Πάτρας» – Πού στρέφονται οι έρευνες για τον θάνατο των τριών παιδιών

Τι περιλαμβάνει ο φάκελος για τον μυστηριώδη θάνατο των τριών κοριτσιών – Τι λένε οι γιατροί που χειρίστηκαν τα περιστατικά, τα κενά στις διαγνώσεις και τι ψάχνει στοχευμένα η ΕΛ.ΑΣ.

Οι καταθέσεις 15 γιατρών και νοσηλευτών από τέσσερα νοσοκομεία της Αθήνας και της Πάτρας, οι αναφορές 7 ιατροδικαστών, αλλά και τα πορίσματα δύο ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων που αναμένεται να ολοκληρωθούν το επόμενο 20ήμερο, αναμένεται να φωτίσουν τις συνθήκες των τριών θανάτων, μέσα σε 32 μήνες, τριών κοριτσιών ηλικίας 6 μηνών, 3,5 και 9 ετών της ίδιας οικογένειας από την Πάτρα.

Σε μια υπόθεση που είχε αναδειχθεί στο προηγούμενο φύλλο του «Βήματος της Κυριακής» και η οποία παίρνει πλέον συγκλονιστική τροπή, με υπόνοιες ακόμη και για εγκληματικές ενέργειες σε βάρος των τριών άτυχων παιδιών. Με τη σχετική έρευνα να ανατίθεται ενδεικτικά στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Κύρια εστίαση του ενδιαφέροντος των ερευνητών της ΕΛ.ΑΣ. αφορά τον θάνατο του τελευταίου από τα κορίτσια, της 9χρονης Τζωρτζίνας, στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» πριν από λίγες ημέρες, που φαίνεται να σχετίζεται με ανακοπή καρδιάς, αλλά, όμως, έχει ιδιόμορφες, δραματικές ομοιότητες με τους θανάτους των δύο αδελφών της. Σε μια έρευνα που θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρή, με στελέχη των αρμόδιων αρχών να αναφέρουν ότι «θα δοθεί μια ασφαλής απάντηση γιατί απεβίωσαν, με απροσδιόριστα αίτια θανάτου, τρία μικρά παιδιά της ίδιας οικογένειας. Αν δεν πρόκειται για εξάντληση του νόμου των πιθανοτήτων ή για κάτι που δεν αντελήφθησαν δεκάδες επιστήμονες που ασχολήθηκαν με καθένα από αυτά τα συμβάντα, τότε μπορεί να υπάρχει δυστυχώς μια σκόπιμη ενέργεια. Είναι χαρακτηριστικό ότι εξετάζουμε κι άλλες παρόμοιες υποθέσεις στο εξωτερικό, οι περισσότερες από τις οποίες είχαν ύποπτα ευρήματα. Μέσα στον επόμενο μήνα θα δοθεί μια ασφαλής απάντηση και τότε ίσως το θρίλερ αυτό αποκτήσει μια νέα διάσταση».

Διαβάστε περισσότερα στο ΒΗΜΑ της Κυριακής που κυκλοφορεί

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.