Στην Ασφάλεια Αττικής θα μεταφερθεί ο φάκελος της υπόθεσης με τα τρία κορίτσια στην ίδια οικογένεια που πέθαναν μέσα σε μόλις τρία χρόνια στην Πάτρα. Σημειώνεται πως η Εισαγγελία, παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να αποσαφηνιστούν πλήρως οι αιτίες του θανάτου των κοριτσιών.
Η οικογένεια αποχαιρέτησε την περασμένη Πέμπτη την 9χρονη Τζωρτζίνα σε κλίμα ανείπωτης θλίψης, το 2020 τη μερικών μηνών Ίριδα λόγω μιας σπάνιας νόσου φλεβοκόμβου και το 2019 την 3,5 ετών Μαλένα λόγω ηπατικής ανεπάρκειας.
Τι αναφέρουν οι ιατροδικαστές
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Αθηνών, Σωτήρη Μπουζιάνη, που διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή της 9χρονης, δεν έχει προσδιοριστεί ο λόγος της καρδιακής ανακοπής της μικρής Τζωρτζίνας.
«Δεν μπορώ να πιστέψω πως αυτό το παιδί έφυγε τόσο ξαφνικά. Κανείς μας δεν μπορεί να το πιστέψει. Υπήρχε απινιδωτής, στην Πάτρα το είχαν «ασφαλίσει», τι να πω, περιμένω με αγωνία να δω τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις» ανέφερε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο Σωτήρης Μπουζιάνης.
Σύμφωνα με την έκθεσή του, ο θάνατος του παιδιού είναι «απροσδιόριστος» και πιθανόν η αιτία να φανεί μέσω των εξειδικευμένων εξετάσεων στα όργανα της μικρής. Ακόμη και στην περίπτωση που η ιστολογική εξέταση βγει «καθαρή», οι επιστήμονες είναι αποφασισμένοι να ζητήσουν περαιτέρω διερεύνηση.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως αυτό που περιμένουν οι γιατροί με μεγαλύτερη αγωνία είναι το αποτέλεσμα των τοξικολογικών και όχι των ιστολογικών εξετάσεων.
Η 9χρονη Τζωρτζίνα είχε παρουσιάσει καρδιακό πρόβλημα την άνοιξη του 2021. Μέχρι τον Ιούλιο παρέμενε νοσηλευόμενη στην ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου Ρίου. Τον Απρίλιο του 2021, οι γιατροί της Παιδιατρικής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, με επικεφαλής τον Ανδρέα Ηλιάδη στο ΠΓΝΠ, είχαν δώσει μια τεράστια μάχη για να κρατήσουν στη ζωή την τρίτη κόρη της οικογένειας που θρηνούσε δύο παιδιά τα τελευταία δύο χρόνια.
Η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα είχε κάνει την νεκροψία στο δεύτερο παιδί, την Ίριδα. Το οποίο έπασχε από ένα σπάνιο καρδιακό νόσημα και μάλιστα εκ γεννετής. Είχε βλεφοκόμβο. Η λεγόμενη αγενεσία φλεβοκόμβου έχει να κάνει με τον εκφυλισμό των κυττάρων που αποτελούν τον λεγόμενο φυσικό βηματοδότη της καρδιάς (φλεβοκόμβο). Κάτι που συμβαίνει με την πάροδο της ηλικίας και ο οργανισμός δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην λειτουργία της παραγωγής καρδιακών ερεθισμάτων στην συχνότητα που πρέπει.
Το γεγονός του πρόωρου θανάτου της μικρής με αιτία την συγκεκριμένη νόσο επίσης προβληματίζει.