Προετοιμασία – παρασκευή 20΄ Αναμονή 5΄-6΄

ΥΛΙΚΑ (για 4-5 wraps)

300 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου (μπορεί να γίνει και με κοτόπουλο που μας έχει περισσέψει)

1-2 κ.γ. ρίγανη

1 κ.σ. ελαιόλαδο

40 ml νερό

4-5 μεγάλα φύλλα μαρουλιού, πλυμένα και στεγνωμένα

100 γρ. κόκκινο λάχανο, λεπτοκομμένο

1 μεγάλο καρότο, τριμμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1-2 κ.σ. μάραθος (προαιρετικά)

Αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα

2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό

½ κ.σ. ελαιόλαδο

Χυμός από 1 λάιμ (ή λεμόνι)

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βάζουμε το φιλέτο κοτόπουλου ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας και τα πατάμε με βαρίδιο, ώστε να αποκτήσει ομοιόμορφο πάχος, περίπου 2 εκ. Αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές και πασπαλίζουμε με ρίγανη.

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το απλώνουμε και στη συνέχεια βάζουμε το κοτόπουλο. Ψήνουμε για περίπου 2 λεπτά από την κάθε πλευρά, χωρίς να το πειράζουμε, ώστε να το «θωρακίσουμε», δηλαδή να ροδίσει απ’ έξω και να μείνει μαλακό μέσα.  Χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά, προσθέτουμε 40 ml νερό, σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και σιγοψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά χωρίς να το ξεσκεπάσουμε.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, χωρίς να ξεσκεπάσουμε, και το αφήνουμε να ξεκουραστεί έτσι για 5-6 λεπτά ακόμη. Το κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Σάλτσα: Ανακατεύουμε με έναν αβγοδάρτη σε ένα μπολ το γιαούρτι με το ελαιόλαδο, το λάιμ, αλάτι και πιπέρι.

Ανοίγουμε τα φύλλα του μαρουλιού και βάζουμε στο καθένα λίγο λάχανο, λίγο καρότο, 3-4 φετούλες κοτόπουλου, λίγο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι φρέσκο, λίγο μάραθο και τέλος λίγη σάλτσα. Τυλίγουμε με τα μαρούλια όπως κάνουμε για τα wraps.