Προετοιμασία 5΄, Ψήσιμο 5΄
ΥΛΙΚΑ (για περίπου 250 γρ.)
½ φλ. φιστίκια Αιγίνης, χωρίς το κέλυφος, ωμά
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
1 κ.γ. ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλ. στραγγιστό γιαούρτι μέχρι 2%
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Καβουρδίζουμε τα φιστίκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C, μέχρι να ροδίσουν (5 λεπτά). Τα χτυπάμε στο μούλτι μέχρι να γίνουν τρίμμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνουν, όσο το δυνατόν, σαν πάστα. Αδειάζουμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο. Ενσωματώνουμε, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, το γιαούρτι.