Βελουτέ κολοκύθας

Η αγαπημένη χειμωνιάτικη σούπα σε μια πρωτότυπη εκδοχή με γκοργκοντζόλα και καβουρδισμένα φουντούκια.

Προετοιμασία 20΄, Μαγείρεμα 40′-50′

ΥΛΙΚΑ (για 8 μερίδες)

120 ml ελαιόλαδο

200 γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 μεγάλη, γλυκιά κολοκύθα, καθαρισμένη και κομμένη σε μικρούς κύβους (υπάρχει έτοιμη καθαρισμένη στα σουπερμάρκετ)

50 γρ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο

3 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο

1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη

Αλάτι, πιπέρι

Γκοργκοντζόλα σε κύβους, για το σερβίρισμα

Καβουρδισμένα, χοντροσπασμένα φουντούκια, για το σερβίρισμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε την κολοκύθα, το τζίντζερ, το μέλι, την κανέλα, αλάτι, πιπέρι και νερό μέχρι να καλυφθούν τα υλικά. Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 40-50 λεπτά. Τη χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ ή σε κανονικό μπλέντερ μέχρι να αποκτήσει βελούδινη υφή. Σερβίρουμε γαρνίροντας με την γκοργκοντζόλα και τα φουντούκια.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.