Προετοιμασία 5′ Μαγείρεμα 25′
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
500 γρ. πράσινα φασολάκια, φρέσκα ή κατεψυγμένα
200 γρ. κρεμμυδάκια στρογγυλά (κοκκάρια), κατεψυγμένα
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και 2 ακόμη για το σκεύος
1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού ακέρωτου
4 κουτ. σούπας κουκουνάρια
Αλάτι, πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Σε ευρύχωρο μπολ ανακατεύουμε τα φασολάκια, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψί 25×40 εκ. περίπου και απλώνουμε τα φασολάκια. Ψήνουμε για περίπου 15′ – 20′, μέχρι να πάρουν ένα ελαφρώς καφέ χρώμα.
Ταυτόχρονα σε ένα τηγανάκι, σε χαμηλή φωτιά, καβουρδίζουμε τα κουκουνάρια για 5′, ανακατεύοντας, μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους.
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, πασπαλίζουμε τα φασολάκια με το ξύσμα και τα κουκουνάρια, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.