Πολιτικός χιονιάς – Σύγκρουση μετά το χάος της «Ελπίδας»

Το Μαξίμου βλέπει ως ευκαιρία για αλλαγή ατζέντας την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ – Η κυβερνητική αποτυχία στη διαχείριση της κακοκαιρίας, ο επιμερισμός των ευθυνών, το «βραχυκύκλωμα» στην Πολιτική Προστασία και οι νέες εξαγγελίες.

Η πρόταση μομφής του Αλέξη Τσίπρα κατά της κυβέρνησης, έπειτα από την αποτυχημένη διαχείριση της κρίσης που εκδηλώθηκε με την κακοκαιρία «Ελπίς», άλλαξε την ατζέντα και προσέφερε μία πολιτική διέξοδο στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ωστόσο, δεν έκρυψε τα πολλά και πολυδιάστατα προβλήματα στο πεδίο της διαχείρισης κρίσεων.

Στο Μέγαρο Μαξίμου δήλωναν λίγη ώρα έπειτα από την πρωτοβουλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν αιφνιδιάστηκαν. Παρά ταύτα, το γεγονός ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε μία περίοδο διαχείρισης φθοράς παραμένει, και υπό αυτό το πρίσμα σχεδιάζονται οι επόμενες κινήσεις της.

Η ατμόσφαιρα στην Ηρώδου Αττικού 19 ήταν βαριά από τη στιγμή που διαπιστώθηκε το «φιάσκο». Ηδη από το μεσημέρι της Δευτέρας τα περισσότερα από τα στελέχη του πρωθυπουργικού επιτελείου αντιλαμβάνονταν ότι η κρίση θα είχε σοβαρές πολιτικές επιπτώσεις.

Από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, οι ενδείξεις της προβληματικής διαχείρισης ήταν εμφανείς. Είχαν ήδη γίνει τρεις συσκέψεις συναρμοδίων, υπό τον συντονισμό του υπουργού Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη. Σε αυτές όμως φάνηκε ότι έλειπαν η αποφασιστικότητα, η συνεννόηση και οι σαφείς επιλογές για τις προληπτικές ενέργειες οι οποίες έπρεπε να γίνουν.

Διαβάστε πεισσότερα στο ΒΗΜΑ της Κυριακής που κυκλοφορεί

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.