Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της αντιπροσωπείας των ομάδων και του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, όπου τέθηκε επί τάπητος η αλλαγή του πλαφόν του 10% και των 1000 ατόμων στα ποδοσφαιρικά γήπεδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι της Super League παρουσίασαν αναλυτικά και με στοιχεία τους λόγους που το μέτρο δεν πρέπει να ισχύει. Μάλιστα, αντιπροτάθηκε να επιτρέπεται η παρουσία των φιλάθλων στο επίπεδο του 50% της χωρητικότητας των γηπέδων ή τουλάχιστον να γίνει αύξηση του ποσοστού, τουλάχιστον έως τον αριθμό των εισιτηρίων διαρκείας της κάθε ομάδας.
Ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης επέμεινε στην τοποθέτησή του πως το μέτρο θα ισχύσει για 15 ημέρες και εν συνεχεία, αναλόγως και με τα αποτελέσματα, θα εξεταστεί από την Κυβέρνηση και τους ειδικούς το απολύτως λογικό αίτημα των ομάδων για διαφοροποίηση των μέτρων και αύξηση του ποσοστού, είτε στο 50%, είτε ανάλογα με τα διαρκείας της κάθε ΠΑΕ.
Ο Κώστας Καραπαπάς, που εκπροσώπησε την ΠΑΕ Ολυμπιακός, έθεσε τρία σοβαρά ζητήματα στη συνάντηση, αναλύοντας διεξοδικά στον κ. Πλεύρη και τους συνεργάτες του τους λόγους, για τους οποίους η απόφαση της Κυβέρνησης δεν μπορεί να λύσει κανένα πρόβλημα.
Κατ’ αρχάς ο κ. Καραπαπάς υποστήριξε πως «δεν είναι δυνατόν να διαχωρίζονται οι φίλαθλοι σε δύο κατηγορίες. Σε ανθρώπους που πηγαίνουν στο γήπεδο και σε εκείνους που πηγαίνουν σε άλλα θεάματα. Δεν είναι οι οπαδοί άνθρωποι κατώτερης κατηγορίας».
Εν συνεχεία, αναρωτήθηκε εύλογα «..τι θα γίνει με τους φιλάθλους που θα μαζεύονται έξω από τα γήπεδα ή σε καφετέριες και άλλους κλειστούς χώρους -όπου είναι αμφίβολο εάν και κατά πόσο θα τηρούνται μέτρα ασφαλείας- για να παρακολουθήσουν τους αγώνες των ομάδων τους, τους οποίους δείχνουν τα συνδρομητικά κανάλια, στα οποία δεν έχουν πρόσβαση πολύ εξ αυτών;».
Μάλιστα, ως συνέχεια αυτής της επισήμανσης, ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού επανέλαβε με νόημα πως «…οι ομάδες έχουν αποδείξει ότι τηρούν τα μέτρα πάρα πολύ καλά, αλλά και ότι μπορούν να κάνουν πλήρη έλεγχο στα γήπεδά τους και σε όσους παρακολουθούν τους αγώνες».