Υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Νίκου Παππά τάχθηκε με ευρεία πλειοψηφία η Βουλή (με 175 «υπέρ» έναντι 101 «κατά» και ένα «παρών) με αφορμή την μήνυση εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμιση που έχει καταθέσει ο δημοσιογράφος Θάνος Δημάδης στο πλαίσιο της υπόθεσης «περούκα gate». Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε και έλαβε τον λόγο προειδοποιώντας τους βουλευτές της ΝΔ ότι με την άρση της ασυλίας του ανοίγουν μια κερκόπορτα σε μηχανισμούς που «μολύνουν την δημόσια ζωή».
Ο κ. Παππάς υποστήριξε ότι βρέθηκε «στο επίκεντρο ενός συστήματος που επιχειρούσε να κατασκευάσει γεγονότα με κοριούς, τηλεφακούς ακόμα και δημοσίευση φωτογραφιών από την προσωπική του ζωή», ενώ είπε ότι υπήρξε «μπαράζ δημοσιευμάτων εναντίον του» και ότι ο ίδιος είχε βρεθεί από «κύκλους» σε «διαρκή και συνεχή παρακολούθηση». «Δεν ξέρω αν παρακολουθούσαν οι ίδιοι κύκλοι και άλλους συναδέλφους και αν συνεχίζεται αυτό και μετά την κυβερνητική αλλαγή», σημείωσε, διερωτώμενος «Για ποιον δουλεύουν αυτοί οι μηχανισμοί» και «ποια κέντρα είχαν οργανώσει αυτούς του μηχανισμούς». Ενώ δήλωσε ότι διατηρεί το συνταγματικό του δικαίωμα «να απαντά σε λασπολογικά δημοσιεύματα εναντίον του» και «να στηλιτεύει μια πρακτική» που υπονομεύει τα αυτονόητα δικαιώματά του να εκφράζει δημοσίως την γνώμη του.
Ο κ. Παππάς συνέδεσε την υπόθεσή του με την προσπάθεια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να βάλει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο. «Είχαμε υπολογίσει ότι θα εξαπέλυαν λυσσαλέα επίθεση εναντίον μας, σε μια κυβέρνηση που επιτέλους αποπειράθηκε και κατάφερε να τηρήσει την συνταγματική επιταγή για αδειοδότηση των καναλιών». «Και επιθέσεις δεχθήκαμε και απόπειρες εκβιασμού και λοιδορίες ως κυβέρνηση», σημείωσε τονίζοντας ότι «καμία επιχείρηση σπίλωσης και άθλια μεθόδευση δεν θα μας έκανε να υποχωρήσουμε». «Είμαστε περήφανοι διότι δικαιώνεται η επιλογή μας κάθε φορά που ζητάτε την δίωξή μας», είπε ο πρώην υπουργός, καταγγέλλοντας ότι «παρακολουθούσαν μέλη της κυβέρνησης», πρακτικές που «επιχείρησαν να τις ντύσουν με κάποιες μορφές παραδημοσιογραφίας». «Τα ίδια τα ΜΜΕ χαρακτηρίζουν ακόμα και σήμερα την υπόθεση ως “περούκα gate”», είπε, προσθέτοντας «και περούκα δεν φορούσα εγώ, εμείς δεν μεταμφιεζόμαστε, την πολιτική αντιπαράθεση την κάνουμε με ανοιχτό πρόσωπο».
Μάλιστα ανέφερε ότι «θύμα της ίδιας πρακτικής έπεσε η Άννα Διαμαντοπούλου, για να αντιληφθείτε το μέγεθος του ολισθήματος». «Εγκαλούμαι για κείμενο με αναφορές αξιολογήσεις και κρίσεις πραγματικών γεγονότων και επειδή κατήγγειλα μια απαράδεκτη πρακτική που μολύνει την δημόσια ζωή. Αν νομίζετε ότι με την νομιμοποίηση που δίνετε στην παρακολούθηση υπουργών της προηγούμενης κυβέρνησης καταφέρετε πλήγμα στους αντιπάλους σας, πλανιέστε γιατί ανοίγετε μια κερκόπορτα», ανέφερε απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της πλειοψηφίας, προειδοποιώντας τους: «Να προσέχετε για το προηγούμενο που διαμορφώνετε με την ψήφο σας. Δεν είναι αέναες οι πλειοψηφίες. Οι εμπνευστές και οι αυτουργοί αυτών των πρακτικών όταν παίρνουν σήμα ότι μπορούν να είναι ανεκτές αυτές οι πρακτικές, θα τις συνεχίσουν». Ενώ τους κάλεσε «να το ξανασκεφτούν και όχι γιατί σε λίγο καιρό θα έχουμε εκλογές και η ΝΔ θα απολέσει στην καλύτερη περίπτωση 40 έδρες, αλλά προσέξτε τι προηγούμενο διαμορφώνετε» και δήλωσε ότι «έκανα το καθήκον μου, συνεπής προς τις υποχρεώσεις μου».