Επιστροφή στις νίκες για την Μπαρτσελόνα που επικράτησε με 3-2 σε ματς – θρίλερ της Έλτσε στο «Καμπ Νου». Οι Καταλανοί έδειχναν ότι θα πάρουν εύκολα το παιχνίδι όταν προηγήθηκαν με 2-0 στο πρώτο εικοσάλεπτο, δέχθηκαν όμως δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο και σώθηκαν (3-2) χάρη σε γκολ του Νίκο στο φινάλε.

Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε το ματς για την Μπαρτσελόνα όταν ο 22χρονος Τζουτγκλά που έκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα σκόραρε, αλλά είδε το VAR να του ακυρώνει το γκολ μόλις στο 3′. Ο νεαρός κατάφερε τελικά να πετύχει το γκολ 13 λεπτά μετά, με κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ και στο 19′ ήρθε και το 2-0 για την Μπάρτσα με τον Γκάβι να κάνει όμορφη ενέργεια και άψογο τελείωμα έξω από την περιοχή στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

Η ομάδα του Τσάβι είχε τον απόλυτο έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο και θα μπορούσε να είχε πετύχει κι άλλα γκολ στις ευκαιρίες των Ντε Γιονγκ, Τζουτγκλά, Αμπντέ και Γκάβι, με το 2-0 να μην αλλάζει όμως.  Η Έλτσε μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο όπου απείλησε με Μπογέ και Λούκας Πέρεθ δύο φορές μέσα στα πρώτα τρία λεπτά ενώ στο 51′ ο Γκάβι «άγγιξε» το 3-0 με το σουτ του να φεύγει μόλις έξω.

Στο 62′ η Έλτσε μπήκε και πάλι στο ματς όταν ο Τετέ Μορέντε με τρομερό διαγώνιο σουτ νίκησε τον Τερ Στέγκεν και σχεδόν με τη σέντρα ήρθε και το 2-2 από αδράνεια της καταλανικής άμυνας. Από λάθος του Αραούχο, στην εξέλιξη της φάσης ο Μιγιά βρέθηκε ολομόναχος στην καρδιά της άμυνας της Μπαρτσελόνα και με κεφαλιά ψαράκι έβαλε και τον Τερ Στέγκεν στα δίχτυα για το 2-2.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Μπαρτσελόνα πίεσε για το τρίτο γκολ και κατάφερε να το βρει στο 84′. Ο κορυφαίος του ματς Γκάβι, γύρισε την μπάλα από τα αριστερά και ο Νίκο Γκονζάλες που είχε περάσει λίγο πριν στο ματς έκανε το 3-2 με σουτ από το ύψος του πέναλτι γλιτώνοντας την Μπάρτσα από νέο κάζο σε ένα ματς που η νέα γενιά των «μπλαουγκράνα» βγήκε μπροστά κι έδωσε τη λύση.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Άλμπα, Αραούζο, Γκαρσία, Λενγκλέ, Ντε Γιονγκ (77’ Πουτς), Γκάβι, Μπούσκετς, Ντεμπελέ, Αμπντέ Εζαλουζλί (88’ Μπαλντέ), Γιουτγκλά (72’ Νίκο Γκονζάλες).

Ελτσε: Μπαντία, Μόχικα (82’ Χοσέμα), Ρόκο, Πάλασιος, Ντιέγκο Γκονζάλες, Μαρκόνε (46’ Γκουμπάου), Φιδέλ (60’ Ραούλ Γκούτι), Ομάρ Μασκαρέλ (60’ Μιγιά), Χοσάν (46’ Τετέ Μορέντε), Μπογέ, Λούκας Πέρεθ