Το σελιλόιντ στο καβαλέτο

Στην The Project Gallery (Μοναστηράκι )η έκθεση «Ο κανόνας του παιχνιδιού» του 62ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Την ερχόμενη Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου, η έκθεση ζωγραφικής του φετινού 62ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο καιρό, κάνει τα εγκαίνιά της στην Αθήνα και στην The Project Gallery (Νορμανού 3, Μοναστηράκι). Τίτλος της  «Ο κανόνας του παιχνιδιού».
Θυμίζουμε ότι φέτος το Φεστιβάλ ανέτρεξε στο άφθαρτο αριστούργημα του Ζαν Ρενουάρ «Ο κανόνας του παιχνιδιού» (1939) ως πυξίδα για την έκθεση που κάθε χρόνο διοργανώνει παράλληλα με το πρόγραμμά του. Αδιαπραγμάτευτα διαχρονική, ιδίως στη μεταιχμιακή εποχή των ημερών μας, η ταινία του Ρενουάρ μάς προετοιμάζει για την αναγκαία και αναπόφευκτη μετάβαση σε μία νέα εποχή. Μια ταινία που μας υπενθυμίζει πόσο γρήγορα μπορούν να αλλάξουν από στιγμή σε στιγμή οι κανόνες του παιχνιδιού.
Η έκθεση που οργανώθηκε σε συνεργασία με το MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών, προσκάλεσε δέκα νέους εικαστικούς να φιλοτεχνήσουν ισάριθμα έργα, αντλώντας έμπνευση από την εν λόγω εμβληματική ταινία.
Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση είναι οι Μαρίνα Βελησιώτη, Νικόλας Βεντουράκης, Ξένια Βήτου, Κυριακή Γονή, Στάθης-Αλέξανδρος Ζούλιας, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Σοφία Στέβη, Διαμαντής Σωτηρόπουλος, Δημήτρης Τάταρης και Ντορέιντα Τζόγκου

————————————————-

Διάρκεια έκθεσης: 16/12/2021-29/01/2022. Ωράρια: Τρίτη-Σάββατο, 12:00-20:00. Επιμέλεια έκθεσης: Ορέστης Ανδρεαδάκης. Συντονισμός-Παραγωγή: Θάνος Σταυρόπουλος. Είσοδος: δωρεάν.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.