Μπορεί στη συνείδηση των περισσοτέρων το fine dining να είναι συνδεδεμένο μόνο με τους κανόνες και τις τεχνικές της γαλλικής γαστρονομίας, τη μοριακή κουζίνα και τα εκλεκτά υλικά, ωστόσο αστέρια Michelin δίνονται και σε χώρους εστίασης διαφορετικής λογικής. Πολυτελές «ψητοπωλείο» της Σιγκαπούρης που είναι αφιερωμένο στο αυστραλέζικο μπάρμπεκιου ή εστιατόρια όπου σερβίρεται μεξικανική κουζίνα συμπεριλαμβάνονται πλέον στη λίστα με τα 50 καλύτερα στον κόσμο, ενώ σεφ που κατέκτησαν αστέρια για συγκεκριμένες δημιουργίες τους, κάνουν στροφή 180 μοιρών και καταπιάνονται με κάτι εντελώς διαφορετικό – π.χ. στο παρισινό τριάστερο «L’ Arpège» τα πιάτα με κρέας δίνουν την θέση τους σε εκείνα με λαχανικά που καλλιεργούνται στις εκτάσεις του σεφ Αλέν Πασάρ.
Στο BHMAgazino-Special Issue-Christmas Wishes που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής», η Ντιάνα Καρτσαγκούλη «δοκιμάζει» πιάτα από μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια σε ολόκληρο τον κόσμο και μας ξεναγεί στις σάλες τους.
Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»