Προετοιμασία 30΄, Μαγείρεμα 15΄
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
1 κιλό σαρδέλες
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδου
3/4 φλ. (150-200 ml) ελαιόλαδο
1 λεμόνι
1 ματσάκι δυόσμος
250 ml νερό
Αλάτι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Καθαρίζουμε τις σαρδέλες, αφαιρούμε τα κεφάλια και τα εντόσθια και τις αλατίζουμε.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τον δυόσμο.
Σε μια πλασωτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Καθαρίζουμε το λεμόνι από τη φλούδα του, στύβουμε το μισό και κόβουμε το υπόλοιπο λεπτές φέτες.
Απλώνουμε στην κατσαρόλα τις φέτες του λεμονιού και πάνω τοποθετούμε τις σαρδέλες, τη μία δίπλα στην άλλη.
Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού, ένα ποτήρι νερό και τον δυόσμο.
Βράζουμε σε δυνατή φωτιά, ώσπου να εξατμισθεί το νερό και να μείνουν οι σαρδέλες με λίγο ζωμό.