Στην παγκόσμια κρίση τιμών που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα αλλά και στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

Το καλάθι των βασικό προϊόντων παραμένει στη χώρα μας φθηνότερο αναλογικά σε σχέση με άλλες χώρες, τόνισε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι η Ελλάδα έχει την τρίτη καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη ως προς τον πληθωρισμό για τον Οκτώβριο.

Ανέφερε ακόμη ότι οι τιμές της ενέργειας αυξήθηκαν σε όλη την Ευρώπη. Παραδέχθηκε ότι η παραμικρή αύξηση εμποδίζει τις ζωές των πολιτών και την ανάπτυξη της χώρας. Αντιμετωπίζουμε ένα εξωγενές πρόσκαιρο φαινόμενο στο οποίο – όπως είπε – η χώρα μας απαντά αποτελεσματικά.

Η κυβέρνηση με τις πρώτες αυξήσεις στις τιμές της ενέργειες, προχώρησε άμεσα σε παρεμβάσεις.

Στήριξη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι ότι το συνολικό ποσό που έδωσε η κυβέρνηση για νοικοκυριά και επιχειρήσεις για τις αυξήσεις τιμών σε ενέργεια και φυσικό αέριο, αγγίζει τα 680 εκ. ευρώ.

«Εάν κάνετε έναν αναλογικό υπολογισμό, θα δείτε ότι η στήριξη αυτή ποσοστιαία είναι από τις μεγαλύτερες που έχει δοθεί στην Ευρώπη» σημείωσε χαρακτηριστικά.