Προετοιμασία 10′

ΥΛΙΚΑ  (για 4 μερίδες)

400 γρ. λευκό λάχανο, λεπτοκομμένο

1 κόκκινο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες

1 πορτοκάλι καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια

1 μικρό φινόκιο, σε λεπτές φέτες

2 κ.σ. μάραθος ψιλοκομμένος

2-3 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης

200 γρ. μανούρι, σε μικρά κομμάτια

Για το ντρέσινγκ

2 κ.σ. λευκό ξίδι

2 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού

70 ml ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ντρέσινγκ: Χτυπάμε σε ένα μπολ, με έναν αβγοδάρτη, το ξίδι με τον χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το λάδι ενώ ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε και σταματάμε το ανακάτεμα.

Ρίχνουμε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μεγάλο μπολ. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε καλά, με τα χέρια.