Προετοιμασία 10′
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
400 γρ. λευκό λάχανο, λεπτοκομμένο
1 κόκκινο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
1 πορτοκάλι καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 μικρό φινόκιο, σε λεπτές φέτες
2 κ.σ. μάραθος ψιλοκομμένος
2-3 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης
200 γρ. μανούρι, σε μικρά κομμάτια
Για το ντρέσινγκ
2 κ.σ. λευκό ξίδι
2 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
70 ml ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ντρέσινγκ: Χτυπάμε σε ένα μπολ, με έναν αβγοδάρτη, το ξίδι με τον χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το λάδι ενώ ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε και σταματάμε το ανακάτεμα.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μεγάλο μπολ. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε καλά, με τα χέρια.