Εχει διαγράψει μια λαμπρή πορεία στο θέατρο, στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο ως ηθοποιός. Το 2014 μας συστήθηκε ως παρουσιάστρια στο πλέον πρωτότυπο παιχνίδι της ελληνικής τηλεόρασης, το «Celebrity game night». Της αρέσει τόσο πολύ ως project που αν της δινόταν η ευκαιρία θα προτιμούσε να παίζει αντί να το παρουσιάζει, όπως χαρακτηριστικά δηλώνει. Κάθε Παρασκευή στις 22.00 στο Mega, η Σμαράγδα Καρύδη υποδέχεται τους παίκτες-φίλους της και όλοι μαζί χαρίζουν μοναδικές στιγμές γέλιου στους τηλεθεατές.

Νέα σεζόν για το «Celebrity game night», ένα τηλεπαιχνίδι που σας σύστησε στο κοινό ως παρουσιάστρια. Τι σας αρέσει περισσότερο σε αυτό το project;

«Θεώρησα ότι είναι κάτι που μπορώ να υποστηρίξω, γιατί είναι κάτι που κάνω και στη ζωή μου, με την έννοια ότι παίζω πολύ συχνά με τους φίλους μου επιτραπέζια και διάφορα παιχνίδια. Ηταν μια εκπομπή που ως ηθοποιός θα μπορούσα να την κάνω, δεν είχε δημοσιογραφικές ή κάποιες άλλες απαιτήσεις, και γενικά οι ηθοποιοί παρουσιάζουν τηλεπαιχνίδια. Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή είχα δισταγμούς για το αν μπορώ, αλλά επειδή μου άρεσε πολύ το concept, είχα δει και το αμερικανικό που και εκεί μια ηθοποιός το παρουσιάζει, είπα πάμε να το δοκιμάσουμε και ό,τι γίνει».

Οταν σας έγινε από το Mega η πρόταση να ξαναπαρουσιάσετε το «Celebrity» ποια ήταν τα πρώτα σας συναισθήματα;

«Χάρηκα πολύ. Θεωρώ ότι ως concept είναι από τα καλύτερα τηλεπαιχνίδια. Εχει φοβερή ποικιλία σε παιχνίδια, τα οποία συνεχώς ανανεώνονται και προστίθενται καινούργια, και επίσης οι παίκτες είναι άνθρωποι γνωστοί που τους βλέπεις σε μια άλλη τους εκδοχή. Παίζουν σαν παιδιά και δεν τους νοιάζει η εικόνα τους».

Κατά τη διάρκεια του γυρίσματος, έχετε πιάσει τον εαυτό σας να παθιάζεται με το παιχνίδι τόσο που να θέλετε να μπείτε στη θέση των παικτών και να απαντήσετε εσείς;

«Πάρα πολύ. Εγώ βασικά παίκτρια θα ήθελα να ήμουν. Αν μπορούσα δηλαδή να παίζω αντί να το παρουσιάζω θα το προτιμούσα, η αλήθεια είναι. Υπάρχουν κάποια παιχνίδια που είναι δύσκολα και για εμένα. Ας πούμε το «Βινύλιο», που πρέπει να αναγνωρίσουν τα τραγούδια, τα οποία παίζουν ανάποδα. Απορώ πώς τα βρίσκουν. Εγώ δεν τα καταλαβαίνω. Αυτό που μου αρέσει βέβαια περισσότερο είναι το «Μίλα στην κορνίζα», όπου μέσα σε 7 δευτερόλεπτα πρέπει να περιγράψουν μια λέξη αλλά λένε αδιανόητα πράγματα».

Εχετε δηλώσει ότι είστε ιδιαιτέρως ανταγωνιστική όταν παίζετε με τους φίλους σας.Εχουν «χαλάσει» φιλίες πάνω στο παιχνίδι;

«Μου έχει τύχει σε μπιρίμπα, να έχω γίνει τόσο μπίλιες με τον άλλον σε σημείο που έχω φύγει νύχτα από το Μεγανήσι, στη Λευκάδα, έχω πάρει το αυτοκίνητο και έχω πάει σε κάτι βουνά να ηρεμήσω. Χάθηκα και μετά δεν μπορούσα να γυρίσω πίσω (σ.σ.: γέλια). Εν τέλει τους πήρα τηλέφωνο να έρθουν να με βρουν. Αυτοί βέβαια δεν είναι σοβαροί καβγάδες, είναι από τα νεύρα που χάνεις».

Τα τηλεπαιχνίδια είναι μια τυπολογία εκπομπής που σας ταιριάζει. Θα παρουσιάζατε κάποια άλλη εκπομπή; Σας έχουν γίνει προτάσεις; Εχετε εσείς κατά νου κάποια εκπομπή;

«Μου έχουν γίνει προτάσεις,αλλά για προγράμματα που θεώρησα ότι δεν μπορώ να υποστηρίξω. Εγώ έχω ιδέες, όχι για τηλεπαιχνίδι, αλλά ούτε της έχω πει κάπου. Δεν ξέρω ποια από τις ιδέες που έχω διαρκώς θα κάνω, γιατί είμαι λίγο αναβλητική. Απλώς τώρα τελευταία πιέζω τον εαυτό μου να κάνω αυτά που όλο σκέφτομαι και όλο αναβάλλω».

Εφέτος η μυθοπλασία επανήλθε για τα καλά. Ηταν επιλογή σας να μην παίξετε σε κάποια σειρά;

«Είχα κάποιες προτάσεις, που δεν μπορούσα όμως να τις κάνω γιατί είμαι στο «Celebrity». Εφέτος η τηλεόραση έχει πολύ ωραίες δουλειές και πια πολλοί καλοί ηθοποιοί του θεάτρου παίζουν στην τηλεόραση. Παρ’ όλα αυτά, να σας πω την αλήθεια, την καθημερινότητα της σειράς, αν δεν έχω στα χέρια μου ένα πραγματικά εξαιρετικό σενάριο που να το κάνω πραγματικά τρομερά κέφι, δεν την επιθυμώ πολύ. Αυτό το καθημερινό της σειράς, ειδικά αν θες να το συνδυάσεις με θέατρο, είναι πια ανυπόφορο. Δεν μπορώ να τα κάνω και τα δύο μαζί, όπως τα έκανα παλιά και δεν είχα χρόνο ούτε για να κοιμηθώ. Δεν μπορώ λοιπόν να πω ότι μου λείπει ένα σίριαλ. Μου λείπει ένα ωραίο σενάριο. Δηλαδή αν είχα ένα σενάριο σαν του «Παρά Πέντε», ας πούμε, στα χέρια μου δεν θα το συζητούσα καν, θα έλεγα ναι με τη μία. Αλλά τώρα με το «Celebrity»είμαι καλά και μου αρέσει αυτό που κάνω».

Προς το παρόν η πλάστιγγα γέρνει προς τη μεριά της μυθοπλασίας. Θεωρείτε ότι έχει λείψει από το κοινό ή κουράστηκαν να κοιτάζουν από την κλειδαρότρυπα;

«Αυτό είναι πάρα πολύ καλό. Νομίζω ότι ο κόσμος βαρέθηκε τα ριάλιτι και ότι πλέον δεν τον διασκεδάζουν γιατί είναι και ανούσια. Εγώ δεν μπορώ να δω ριάλιτι. Οχι μόνο ιδεολογικά, αλλά και αισθητικά. Δεν μπορώ, δεν μου αρέσουν, δεν με ενδιαφέρουν».

Τα θέατρα σήκωσαν αυλαία μετά από περίπου δύο σεζόν…

«Και είμαι πολύ χαρούμενη που μαθαίνω ότι πάνε πολύ καλά για αρχή. Δεν ξέρω βέβαια πώς θα συνεχιστεί μέσα στον χειμώνα το πράγμα, γιατί είναι σε συνάρτηση με την πανδημία, αλλά είδα ότι ο κόσμος συρρέει στα θέατρα και με μάσκες και με τα πιστοποιητικά του και συντεταγμένα».

Αρα είχε ανάγκη να δει μια θεατρική παράσταση.

«Προφανώς. Και είχε ανάγκη αυτό που μόνο στο θέατρο ή σε μια συναυλία συμβαίνει:να βρεθεί μαζί με κόσμο και να έχει μια κοινή εμπειρία. Αυτό μας έλειψε πάρα πολύ».

Θεατρικά θα σας δούμε στο δεύτερο μισό της σεζόν με το έργο «Noises off» στο θέατρο Παλλάς. Αδημονείτε να ανεβείτε ξανά στο σανίδι;

«Τώρα πια ναι. Δεν το είχα καθόλου το προηγούμενο διάστημα και δεν μου έλειψε και καθόλου, για να σας πω την αλήθεια. Αφήνω στην άκρη το οικονομικό κομμάτι και μιλάω για το κομμάτι «θέλω να ανέβω στη σκηνή και να εκφραστώ». Αυτό δεν μου έλειψε. Τώρα, επειδή ξέρω τι είναι αυτό που θα κάνω και το γουστάρω πάρα πολύ, έχει αρχίσει και με γαργαλάει και λέω «άντε να μαζευτούμε να ξεκινήσουμε τις πρόβες γιατί θα περάσουμε ωραία και θα το γουστάρουμε»».