Οι εξαιρετικές επιλογές της Ντάσα και η μαγειρική στο chalet

Η σοκολατένια τούρτα-καθρέφτης και η χριστουγεννιάτικου ύφους και στυλ panettone bombe συνόδεψαν εξαιρετικά το γεύμα με crumbed creamy scallops και pecan salad. Τα κόκκινα γιορτινά κρασιά από το μυθικό bar-γλυπτό του Λαλάν έρχονταν και ξαναέρχονταν στο τραπέζι.

Η Ντάσα Ζούκοβα, σύζυγος του νεαρού μεγιστάνα του πλούτου Σταύρου Νιάρχου junior, ξέρει να επιλέγει τα κορυφαία έργα τέχνης όπως και αντικείμενα. Μεγάλη συλλέκτρια η ίδια, ιδιοκτήτρια της γκαλερί «Garage», θαυμάζει τη δουλειά των Ξαβιέ και Κλοντ Λαλάν που η αξία των έργων τους δεν πέφτει ποτέ χαμηλά στο χρηματιστήριο της τέχνης. Τα γλυπτά των Λαλάν και οι καρέκλες της Tatiana Trouvé στην κολεξιόν Πινό στο Παρίσι.

Η αγορά της τέχνης στη διάρκεια του lockdown έζησε μεγάλες στιγμές, με τις τιμές να πετάνε στο… Διάστημα. Πίνακες και γλυπτά μεταφέρονται από το Λονδίνο, το Παρίσι, τη Φλωρεντία και τη Νέα Υόρκη στο Σεν Μόριτζ, στο Γκστάαντ, στην Courchevel, στην Cortina d’Ampezzo. Κάποιοι μετά τη μεγάλη περιπέτεια με τον κορωνοϊό μού έλεγαν ότι αποφάσισαν να κατοικούν όλη τη διάρκεια του χρόνου στις Αλπεις. Νεαρή σύζυγος έλληνα επιχειρηματία μού αποκάλυψε το «όνειρό» της να ταξιδέψει στους Δολομίτες και στην εκθαμβωτική Cortina d’Ampezzo.

Προς το παρόν όμως παραμένει στο Γκστάαντ που μοιάζει με ελληνική παροικία. Η γοητευτική νεαρά μού εκμυστηρεύθηκε ότι εκεί τα πάντα είναι τακτοποιημένα. Τα παιδιά έχουν τα πράγματά τους, τους φίλους τους, στη διάρκεια της πανδημίας το προσωπικό τους μαγείρευε στο chalet τους. Ετσι απέφυγαν τη… μετωπική σύγκρουση με την COVID-19.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.