Προετοιμασία-παρασκευή 15′
ΥΛΙΚΑ (για 6-8 μερίδες)
1 κινέζικο λάχανο, ψιλοκομμένο
250 γρ. ουρές από γαρίδες μεγάλου ή μεσαίου μεγέθους, βρασμένες και καθαρισμένες από το κέλυφος
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 φινόκιο, σε λεπτές φέτες
1 ροζ γκρέιπφρουτ, σε μικρούς κύβους
4 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
Για το ντρέσινγκ
1 ροζ γκρέιπφρουτ
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. λευκό ξίδι
1 κ.γ. ξύσμα από ακέρωτο γκρέιπφρουτ
1 κ.σ. σιρόπι αγαύης
Αλάτι, πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ντρέσινγκ: Στύβουμε σε ένα μπλέντερ ή μούλτι, με τα χέρια, το γκρέιπφρουτ, αφήνοντας να πέφτουν και λιωμένα κομμάτια φρούτου μαζί. Αφαιρούμε τα κουκούτσια. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε για 1 λεπτό.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με το ντρέσινγκ.