«Προσαρμοζόμαστε ή πεθαίνουμε». Οι επιστήμονες για το περιβάλλον το βροντοφωνάζουν εδώ και χρόνια. Πολύ πριν η κλιματική κρίση δείξει το σκληρό της πρόσωπο. Δυστυχώς, μέχρι πρόσφατα, το μήνυμα έφτανε σε ώτα μη ακουόντων.
Σήμερα όμως, η ανθρωπότητα γνωρίζει καλά τις ολέθριες συνέπειες της αλλαγής του κλίματος, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης χωρίς εξαιρέσεις. Για τον λόγο αυτόν, οι κυβερνήσεις «δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων», προειδοποιεί ο οικονομικός σχολιαστής και αρθρογράφος των «Financial Times» Μάρτιν Γουλφ.
Η εφετινή Διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή (COP26) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, που ξεκινά σήμερα 31 Οκτωβρίου τις εργασίες της στη Γλασκώβη ως τις 12 Νοεμβρίου, είναι η ύστατη ευκαιρία για να σωθεί η Γη, το σημείο καμπής που εάν χαθεί, το μέλλον διαγράφεται δυσοίωνο.
Περίπου 20.000 εκπρόσωποι από 195 χώρες, αρχηγοί κρατών, νυν και πρώην εμβληματικοί ηγέτες, όπως ο Μπαράκ Ομπάμα, ειδικοί επιστήμονες, διπλωμάτες και ακτιβιστές από όλον τον κόσμο θα επιχειρήσουν να καθορίσουν ένα συγκεκριμένο πλαίσιο δράσεων με ξεκάθαρους στόχους.
Διαβάστε περισσότερα στο ΒΗΜΑ της Κυριακής που κυκλοφορεί