Προετοιμασία: 10′, Μαγείρεμα: 1 ώρα
ΥΛΙΚΑ (για 750 ml)
500 γρ. ντομάτες
2 κόκκινα ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1/2 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
1 κ.γ. σπόροι κόλιαντρου
1 κ.γ. σιναπόσπορος
30 γρ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
80 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
Θαλασσινό αλάτι κατά βούληση
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βουτάμε τις ντομάτες για 2-3 λεπτά (ανάλογα με το πόσο χοντρόφλουδες είναι) σε ζεματιστό νερό και αμέσως μετά τις μεταφέρουμε σε μπολ με κρύο νερό. Τις αφήνουμε για 1 λεπτό, τις ξεφλουδίζουμε και τις ψιλοκόβουμε. Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και καβουρδίζουμε τους σπόρους κόλιαντρου και μουστάρδας μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι το μείγμα μας να δέσει και να γίνει σαν μαρμελάδα.