Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Η παρέλαση, που πραγματοποιήθηκε παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί.

Σημειώνεται πως στην στρατιωτική παρέλαση συμμετείχαν μόνο στρατιωτικά τμήματα, ενώ η διάρκειά της ήταν μία ώρα στο πλαίσιο των μέτρων για την προστασίας της δημόσιας υγείας.

Η παρέλαση των στρατιωτικών τμημάτων ξεκίνησε με τους Εύζωνες, ενώ κατά τη διάρκειά της, πραγματοποιήθηκαν πτήσεις των αεροσκαφών και ελικοπτέρων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το F-16 εκτέλεσε αρχικά κατακόρυφους ακροβατικούς ελιγμούς πάνω από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αλλά και διελεύσεις με μεγάλη ταχύτητα πάνω από την πόλη.

Εξίσου εντυπωσιακή ήταν και η πτώση αλεξιπτωτιστών με την οποία και ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, για την 28η Οκτωβρίου, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Παρέλαση με κόσμο αλλά και αυστηρά μέτρα

Η παρέλαση τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα έγινε υπό αυστηρά μέτρα καθώς οι επιστήμονες είχαν ήδη απευθύνει αυστηρές προειδοποιήσεις για την τήρηση αυτών.

Συγκεκριμένα η χρήση μάσκας ήταν υποχρεωτική για τους θεατές των παρελάσεων , σε αντίθεση με τους παρελαύνοντες, για τους οποίους η χρήση μάσκας δεν ήταν καθώς ήταν στοιχισμένοι.