Τραγωδία σε γυρίσματα ταινίας – Ο Αλεκ Μπάλντουιν σκότωσε κατά λάθος μέλος συνεργείου

Ο Αλέκ Μπάλντουιν σκότωσε κατά λάθος την διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς τραυματίζοντας τον σκηνοθέτη Τζόελ Σούζα

 Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Variety, τρομερή τραγωδία συνέβη σε κινηματογραφικό σετ στο Νέο Μεξικό, όταν κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας γουέστερν «Rust, ο ηθοποιός Αλεκ Μπάλντουιν σκότωσε κατά λάθος την κινηματογραφίστρια / διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς τραυματίζοντας τον σκηνοθέτη Τζόελ Σούζα. Το δυστύχημα έγινε όταν ο Μπάλντουιν πυροβόλησε  με ψεύτικο πιστόλι (prop gun) το οποίο χρησιμοποιούνταν για τις ανάγκες των γυρισμάτων.

 

Η 42χρονη Χάτσινς μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο Νοσοκομείο του Πανεπιστημίου του Νέου Μεξικού στο Αλμπεκέρκι όπου και πέθανε. Ο 48χρονος Σόουζα μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Κέντρο της Σάντα Φε Κρίστους Στ. Βίνσεντ όπου γίνονται προσπάθειες για την ανάρρωσή του.

 

Η αστυνομία της Σάντα Φε δεν έχει προβεί σε συλλήψεις ενώ προς το παρόν δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Σύμφωνα με το γραφείο του Σερίφη της Σάντα Φε η υπόθεση παραμένει «ανοιχτή και ενεργή».  

 

Απόφοιτη του Αμερικανικού Κινηματογραφικού Ινστιτούτου το 2015, η Χάτσινς είχε δουλέψει σε αρκετές ταινίες μικρού μήκους πριν αναλάβει την διεύθυνση φωτογραφίας της ταινίας «Archenemy» το 2020. Θεωρούνταν ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του τομέα της.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.