Σούπα βελουτέ με ποικιλία μανιταριών

Σερβίρεται ιδανικά με μπρουσκέτες και λάδι τρούφας.

Προετοιμασία 20΄ Μαγείρεμα 35’

 

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

30 γρ. ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

200 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους

700 γρ. σπιτικό ζωμό λαχανικών ή από βιολογικό κύβο

450 γρ. διάφορα μανιτάρια (σαμπινιόν, πορτομπέλο, κανθαρέλες), κομμένα

10 αποξηραμένα πορτσίνι, σε ένα ποτήρι με χλιαρό νερό

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το γαρνίρισμα

3 κ.σ. ελαιόλαδο

100 γρ. διάφορα μανιτάρια

1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο

1 μικρή μπαγκέτα ψωμί, λοξοκομμένη σε λεπτές φέτες, ελαφρώς φρυγανισμένη

100 γρ. κατσικίσια φέτα

Λίγες σταγόνες λάδι τρούφας

Αλατοπίπερο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, βάζουμε το κρεμμύδι και το μαραίνουμε. Προσθέτουμε τις πατάτες και τον ζωμό και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε και την ποικιλία μανιταριών, τα πορτσίνι με το νερό τους και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά ακόμα.

Με ένα μίξερ χειρός ή ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τη σούπα και στη συνέχεια την περνάμε από σήτα.

Εάν η σούπα είναι πολύ πηχτή, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο γάλα φρέσκο, με προσοχή, μην πέσει πολύ.

Γαρνίρισμα

Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα μανιτάρια με το κρεμμυδάκι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ψιλοκόβουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC. Απλώνουμε τα μανιτάρια πάνω στις φέτες μπαγκέτας και από πάνω κατσικίσια φέτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 3 λεπτά.

Σερβίρουμε τη σούπα βάζοντας δίπλα τις μπρουσκέτες. Πασπαλίζουμε με λίγες σταγόνες λάδι τρούφας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.