Σούπα με κάστανα και φακές

Μια σούπα που μας γεμίζει ενέργεια!

Προετοιμασία 30’ Ψήσιμο- μαγείρεμα 12’

 

ΥΛΙΚΑ (για 3 μερίδες)

2/3 κούπας φακές, βρασμένες και σουρωμένες

1 κούπα κάστανα, βρασμένα (βρίσκουμε και έτοιμα στα σουπερμάρκετ)

½ κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

1 κ.γ. ελαιόλαδο

750 ml κούπες ζωμό λαχανικών

1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι

Αλάτι και πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και μόλις γυαλίσει προσθέτουμε τα κάστανα και τις φακές. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά, προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών, πιπέρι, λίγο αλάτι και χαμηλώνουμε τη φωτιά αφήνοντας για 5-10 λεπτά να σιγοβράσουν για να αναμειχθούν οι γεύσεις. Με ραβδομίξερ χειρός πολτοποιούμε το μείγμα μέχρι να πάρουμε σούπα με βελουτέ υφή. Γαρνίρουμε με φρέσκο θυμάρι.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.