Προετοιμασία 30’ Ψήσιμο- μαγείρεμα 12’
ΥΛΙΚΑ (για 3 μερίδες)
2/3 κούπας φακές, βρασμένες και σουρωμένες
1 κούπα κάστανα, βρασμένα (βρίσκουμε και έτοιμα στα σουπερμάρκετ)
½ κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ελαιόλαδο
750 ml κούπες ζωμό λαχανικών
1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι
Αλάτι και πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και μόλις γυαλίσει προσθέτουμε τα κάστανα και τις φακές. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά, προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών, πιπέρι, λίγο αλάτι και χαμηλώνουμε τη φωτιά αφήνοντας για 5-10 λεπτά να σιγοβράσουν για να αναμειχθούν οι γεύσεις. Με ραβδομίξερ χειρός πολτοποιούμε το μείγμα μέχρι να πάρουμε σούπα με βελουτέ υφή. Γαρνίρουμε με φρέσκο θυμάρι.