Προετοιμασία 30’ Ψήσιμο- μαγείρεμα 12’

 

ΥΛΙΚΑ (για 3 μερίδες)

2/3 κούπας φακές, βρασμένες και σουρωμένες

1 κούπα κάστανα, βρασμένα (βρίσκουμε και έτοιμα στα σουπερμάρκετ)

½ κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

1 κ.γ. ελαιόλαδο

750 ml κούπες ζωμό λαχανικών

1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι

Αλάτι και πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και μόλις γυαλίσει προσθέτουμε τα κάστανα και τις φακές. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά, προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών, πιπέρι, λίγο αλάτι και χαμηλώνουμε τη φωτιά αφήνοντας για 5-10 λεπτά να σιγοβράσουν για να αναμειχθούν οι γεύσεις. Με ραβδομίξερ χειρός πολτοποιούμε το μείγμα μέχρι να πάρουμε σούπα με βελουτέ υφή. Γαρνίρουμε με φρέσκο θυμάρι.