Εριξα μια γρήγορη ματιά στην μπλε ελεκτρίκ Louis Vuitton τσάντα ταξιδιού που βρισκόταν σε μια γωνιά της θαλαμηγού. Λευκά χερούλια και διάσπαρτες μικρές «πινακίδες» που έγραφαν Somewhere Somehow.

Κάπου στη θάλασσα με τα γκρίζα χρώματα, ένα τοπίο βυθισμένο στη σιωπή και μερικές σταγόνες από εξαιρετικό κόκκινο κρασί, φερμένο ειδικά από τη Rioja της Βόρειας Ισπανίας να πέφτει επάνω στα καλογυαλισμένα μαύρα δερμάτινα παπούτσια by Bottega Veneta του κολεξιονέρ Γκαλάτσι-Γκαλάτσι.

Ο επιφανής συλλέκτης γνωρίζει πάρα πολύ καλά να ξεχωρίζει – ακριβώς όπως κάνει με τα έργα τέχνης – και τα υψηλής ποιότητας κρασιά. Η Rioja βγάζει μερικά από τα καλύτερα κόκκινα, ο Οκτώβριος μάλιστα είναι η καλύτερη εποχή.

Παραγωγή πολύτιμων κόκκινων κρασιών και το κυνήγι της πανάκριβης λευκής αλλά και της μαύρης τρούφας στη Βόρειο Ιταλία για ιδιωτικά δείπνα με οικοδεσπότες που «αντέχει» η τσέπη τους.

Διότι τι να τις κάνεις τις βαλίτσες Louis Vuitton, τους διαμαντοφόρους πίνακες του Damien Hirst και τις συλλεκτικές Armand de Brignac, αν δεν μπορείς να έχεις την ακριβότερη τρούφα ανάμεσα στις πορσελάνες και τα ασημένια σερβίτσια του Christofle;