Κανείς… καλός δεν χάνεται. Κανείς που να κάνει τις «δύσκολες» δουλειές. Αυτές που χρειάζονται… διαιτητική εμπειρία για να τις πετύχεις. Και οργανωτική σκέψη, για να κάνεις αυτό που θέλει το αφεντικό. Ακόμη, μάλιστα, κι αν είσαι ένας από τους πρωταγωνιστές της μεγαλύτερης ξεφτίλας της ομάδας σου (όχι ο μόνος, βεβαίως), στον ΠΑΟΚ θα σε ανταμείψουν για τις πρότερες υπηρεσίες σου. Έστω και αν πρέπει να απολυθείς πρώτα. Και μετά να επιστρέψεις. Όπως ο Δημήτρης Σαραϊδάρης.
Ναι, φίλοι μου, ο ΠΑΟΚ ένιωσε ότι δεν είχε αρκετούς (πρώην) διαιτητές στη δούλεψή του, και αποφάσισε να βάλει πάλι στη φαρέτρα του ξανά τον Σαραϊδάρη. Τον ίδιο Σαραϊδάρη που είχε πάρει πάνω του όλο το φιάσκο με τις περίφημες κάρτες υγείας το καλοκαίρι του 2020. Τότε που ο ΠΑΟΚ έπρεπε να χάσει στα χαρτιά το ντέρμπι με την ΑΕΚ (και προτύτερα με τον Παναθηναϊκό, ασχέτως εάν δεν τον πήραν χαμπάρι στο Τριφύλλι), αλλά τελικά ο Μελισσανίδης αποφάσισε να πάρει… όμηρο τον Ιβάν Σαββίδη, μην κάνοντας ένσταση. Αλλά παίρνοντας τα ηνία στην ΕΠΟ. Με… λευκή επιταγή από τον Ιβάν.
Ο Σαραϊδάρης ήταν γενικός αρχηγός του αγωνιστικού τμήματος του Δικεφάλου και ένας από αυτούς που έπρεπε να πάρουν την ευθύνη. Ο ίδιος, λοιπόν, φρόντισε να πάρει όλο το φταίξιμο πάνω του, βγάζοντας λάδι και τον νέο γενικό αρχηγό του Δικεφάλου, Χρήστο Καρυπίδη (πρώην αρχηγό του Πλατανιά), αλλά και τον Μάκη Γκαγκάτση και συνολικά τους διοικούντες τον ΠΑΟΚ, που έπρεπε να δώσουν εξηγήσεις στον Σαββίδη για το ρεζιλίκι.
Σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά το σκάνδαλο με τα δελτία υγείας, λοιπόν, ο Σαραϊδάρης επέστρεψε στην αγκαλιά του ΠΑΟΚ. Δείγμα ότι οι υπό τον Ιβάν δεν ξέχασαν ποτέ ότι πήρε πάνω του όλο το φταίξιμο. Και αποφάσισαν να τον ρίξουν στη μάχη ξανά. Αυτή τη φορά στον ΠΑΟΚ Β’. Αλλά στον ΠΑΟΚ. Πέριξ και επί τα αυτά.
Και πώς θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, βεβαίως, αφού και ο ίδιος είναι της σχολής Λουτσέσκου. «Για εμένα…». Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο που είχε κάνει για την τότε παραίτησή του, όταν είχε αναφέρει χαρακτηριστικά πως «Σημασία έχει ό,τι έγινε. Δεν είμαι από αυτούς που υποστηρίζουν ότι δημοκρατία είναι η διαδικασία με την οποία διαλέγουμε αυτόν στον οποίο θα ρίξουμε το φταίξιμο. Αυτό θεώρησα σωστό, αυτό έκανα. Θα δείξει ο χρόνος… Μπορεί να ήμουν τυχερός, μπορεί να ήταν έτσι οι συγκυρίες, πάντως έφυγα με την απόλυτη χαρά ότι σε τρία χρόνια που δούλεψα στην ομάδα που αγαπώ, έζησα δύο Πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα».
Σε ό,τι έχει να κάνει με το νέο του ρόλο στον ΠΑΟΚ; Θα είναι υπεύθυνος για τη μετάβαση ποδοσφαιριστών από την Β’ στην Α’ ομάδα. Ταυτόχρονα αναλαμβάνει τη μέριμνα για τη σταδιακή μετάβαση του τμήματος γυναικείου ποδοσφαίρου από τον Α.Σ. στην «ομπρέλα» της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.