Η λάμψη των κρυστάλλων, το «σύνθημα» στο «Petite Maison»

Κινηματογραφικές πραγματικά στιγμές εκτυλίσσονται στη Νίκαια, στο «Petite Maison», όπου άπαντες απολαμβάνουν εκπληκτικά φαγητά με τρούφα. (Είναι η εποχή της τρούφας.)

Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής μού είπε γελώντας δυνατά ότι αν ζούσαν οι Ρενιέ, Νιάρχος, Ωνάσης θα ένιωθαν πραγματικά έκπληκτοι με όλο αυτό που συμβαίνει το τελευταίο δεκαήμερο στο λαμπερό, λουσμένο στις χρυσαφένιες αχτίδες του ήλιου, κρατίδιο του Αλβέρτου.

Στο Πριγκιπάτο ακούς σχεδόν παντού ελληνικά. Οι συμπατριώτες μας – μιλάμε φυσικά για τους ισχυρούς του χρήματος οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να ξοδέψουν για αγορές διαμαντιών στα Chaumet, Graff, Cartier ή να διασκεδάσουν πληρώνοντας μεγάλα ποσά στα private clubs – είναι παντού. Σε δρόμους, πλατείες, τα εστιατόρια του «Hotel des Paris», στα υπερπολυτελή spa στην πισίνα του «Metropole» που φέρει τη σφραγίδα του Karl Lagerfeld.

Οι βαπτίσεις, οι γάμοι και οι συναυλίες με ελληνικό ενδιαφέρον «έντυσαν» το Πριγκιπάτο με γαλανόλευκα χρώματα αλλά και τα εκρηκτικά Swarovski του έλληνα designer Βρεττού Βρεττάκου. Ο designer, ο οποίος βρέθηκε και πάλι στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος με τη φούξια φόρμα (με 250.000 κρύσταλλα που δημιούργησε για την Τζένιφερ Λόπεζ), ανταγωνίστηκε επάξια τους λιβανέζους και γάλλους μετρ που έντυσαν τις προσκεκλημένες στα private και black tie parties.

Ο έλλην designer ο οποίος λατρεύει τη λάμψη των κρυστάλλων συναγωνίστηκε επάξια στα private parties και τα «κλειστά» δείπνα με ελληνικές υπογραφές (το ένα σε σπίτι επιχειρηματία ο οποίος διαθέτει στενές σχέσεις με ρώσους μεγιστάνες του πλούτου, άλλο στην κατοικία old money εφοπλιστή και τα υπόλοιπα σε εμβληματικά members clubs) τον λιβανέζο Elie Saab και τις δημιουργίες των οίκων Balmain, Givenchy, Valentino, Dior, Chanel. Κινηματογραφικές πραγματικά στιγμές εκτυλίσσονται στη Νίκαια, στο «Petite Maison», όπου άπαντες απολαμβάνουν εκπληκτικά φαγητά με τρούφα. (Είναι η εποχή της τρούφας.) Τα πορσελάνινα πιάτα στο κέντρο γράφουν με εντυπωσιακά γράμματα «Ολοι είναι εδώ». Φυσικά…

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.