Προετοιμασία 10΄
ΥΛΙΚΑ (για περίπου 500 γρ.)
250 γρ. ντομάτα
25 γρ. ψιλοκομμένη πιπεριά
240 γρ. αβοκάντο
70 γρ. ψίχα ψωμιού
1 σκελίδα σκόρδο
15 γρ. μηλόξιδο
120 γρ. νερό
60 ml ελαιόλαδο
20 γρ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
20 γρ. μάραθο ψιλοκομμένο, στην εποχή του. Διαφορετικά ½ κ.γ. μαραθόσπορο κοπανισμένο
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. πιπέρι
200 γρ. αγγούρι σε κυβάκια για το σερβίρισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Κόβουμε την ντομάτα οριζόντια στη μέση, αφαιρούμε τους σπόρους και με το μαχαίρι την κάνουμε κυβάκια. Ανακατεύουμε με την πιπεριά.
Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά χοντροκομμένα στο μούλτι ή σε πολυμηχάνημα κουζίνας και τα κάνουμε αλοιφή σαν μαγιονέζα.
Ανακατεύουμε με την ντομάτα, την πιπεριά και τον μάραθο (ή τον κοπανισμένο μαραθόσπορο).
Το βάζουμε σε μπολ και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο αγγούρι.