Προετοιμασία 10′, Μαγείρεμα 35′

ΥΛΙΚΑ  (2 μερίδες)

1 μεσαίο μπρόκολο

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη

3 κούπες ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου

1 κουτ. γλυκού κουρκουμά

1 κουτ. σούπας κρέμα φυτικής προέλευσης

Πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Πλένουμε καλά το μπρόκολο και χωρίζουμε τα φουντάκια του. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο για λίγα λεπτά. Μόλις γυαλίσει, ρίχνουμε τη ζάχαρη, τον κουρκουμά, ανακατεύουμε και αφήνουμε για λίγα λεπτά ακόμη μέχρι να καραμελώσει. Προσθέτουμε τα φουντάκια του μπρόκολου και συνεχίζουμε το σoτάρισμα ελαφρώς και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε τον ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν με σκεπασμένο το καπάκι για περίπου 35 λεπτά. Ανακατεύουμε περιοδικά. Πολτοποιούμε τη σούπα με μπλέντερ ή ραβδομίξερ χειρός. Γαρνίρουμε με την κρέμα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.