Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα ισχυρό laptop. Μιλάμε άλλωστε για ένα σύστημα που θα σε ακολουθήσει όπου κι αν πας, επιτρέποντάς σου να κάνεις ό,τι τραβά η όρεξή σου -από το να μεγιστοποιήσεις την παραγωγικότητά σου και να εξαντλήσεις τη δημιουργικότητά σου, μέχρι να streamάρεις το αγαπημένο σου περιεχόμενο και να παίξεις τα μεγαλύτερα blockbusters του gaming. Το ζητούμενο είναι να βρεις ένα τέτοιο laptop. Εδώ λοιπόν έρχεται να σε βοηθήσει ο οδηγός που ξεκίνησες να διαβάζεις: έχουμε εντοπίσει για ‘σένα το απόλυτο top3 των ισχυρότερων φορητών υπολογιστών της αγοράς. Δες προσεκτικά τι προσφέρει ο καθένας και επίλεξε εκείνον που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σου.

Asus ROG Zephyrus (Ryzen 7 5800HS/16GB/1TB/GeForce RTX 3060)

Όταν ένα σύστημα είναι σε θέση να καλύψει τα «θέλω» του -πιθανότατα- απαιτητικότερου κοινού που υπάρχει, αυτού των gamers, τότε καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει τίποτα που να το τρομάζει. Το ROG Zephyrus της Asus λοιπόν είναι ένα πραγματικό… τέρας επιδόσεων! Διαθέτει οκταπύρηνο επεξεργαστή Ryzen 7, 16 GB RAM DDR4 στα 3400 MHz για multitasking και δίσκο NVMe SSD M.2 στο 1 TB, χαρακτηριστικά που του επιτρέπουν να «πετάει» σε όσο απαιτητικές καταστάσεις multitasking κι αν βρεθεί. Η δε κάρτα γραφικών GeForce RTX 3060 της NVIDIA με 6 GB GDDR6 θα σου χαρίσει gaming με επιδόσεις αντάξιες desktop gaming rig!

Τα παραπάνω έρχονται σε ένα κομψό και στιβαρό σώμα κατασκευασμένο από κράμα μαγνησίου-αλουμινίου, με αυστηρές γραμμές και μία πρωτοποριακή εξωτερική οθόνη που αποτελείται από 1.215 μεμονωμένα mini LED, τη λειτουργία των οποίων θα προγραμματίσεις κατά βούληση. Κι αν η εξωτερική οθόνη είναι πρωτόγνωρη, η εσωτερική κλέβει την παράσταση. Τεχνολογίας LCD IPS, διαθέτει ρυθμό ανανέωσης 144 Hz με τεχνολογία Adaptive Sync για μία απόλυτα ομαλή και ξεκούραστη εμπειρία θέασης ό,τι κι αν κάνεις. Το Zephyrus είναι εξοπλισμένο με αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πλήκτρο ενεργοποίησης για άμεση σύνδεση στα Windows, ψύξη επόμενης γενιάς καθώς και υπερπλήρες προφίλ συνδεσιμότητας με USB 3.2, Wi-Fi 6 και Bluetooth 5.1.

Dell XPS 9500 (Core i7-10750H/16GB/1TB/GeForce GTX 1650 Ti)

Τα Dell XPS αποτελούν εδώ και χρόνια μία από τις πλέον καλαίσθητες σειρές laptops και η τελευταία τους έκδοση δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Με… αέρινο design υψηλής αισθητικής, το XPS 9500 συνιστά την επιτομή του στυλ, όντας σε θέση να σε ακολουθήσει όπου κι αν βρεθείς κατά τη διάρκεια της μέρας σου δίχως να σου κάνει τη ζωή δύσκολη. Τουναντίον, με συμπαγή σχεδιασμό, προφίλ μόλις 18 χιλ. και βάρος που δεν ξεπερνά τα 1,83 κιλά, μεταφέρεται άνετα. Την ίδια στιγμή η μπαταρία λιθίου των 86 Wh του χαρίζει αυτονομία που αγγίζει τις 24 ώρες (!) κατά τη χρήση εφαρμογών παραγωγικότητας (π.χ. Word, Excel κλπ).

Το σύστημα είναι εφοδιασμένο με Core i7-10750H έξι πυρήνων μέγιστης συχνότητας 5 GHz, 16 GB ταχύτατης μνήμης RAM στα 2933 MHz και δίσκο PCIe NVMe SSD χωρητικότητας 1 TB. Η δε οθόνη του είναι ό,τι καλύτερο έχεις αντικρίσει: υιοθετεί σχεδιασμό Infinity Edge και προσφέρει FHD+ ανάλυση, φωτεινότητα 500 nits και λόγο αντίθεσης 1.650:1 για μία πρωτόγνωρη εμπειρία θέασης. Με κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti -με 4 GB GDDR6- μάλιστα θα είσαι σε θέση ακόμα και να απολαύσεις τα αγαπημένα σου παιχνίδια! Στα παραπάνω πρόσθεσε το Wi-Fi 6, τη συνδεσιμότητα Thunderbolt 3 και τον 3D ήχο και έχεις το απόλυτο πακέτο.

Microsoft Surface Book 3 (Core i7-1065G7/16GB/256GB/GeForce GTX 1650)

To Surface Book 3 αποτελεί τον ορισμό της φορητότητας. Πρόκειται άλλωστε για ένα καλοσχεδιασμένο 2-σε-1 σύστημα σχεδιασμένο με γνώμονα την ευελιξία και την άνεση. Η οθόνη αφής του αφαιρείται από το πληκτρολόγιο με το πάτημα ενός κουμπιού και έτσι με μία κίνηση θα το μετατρέψεις σε ένα πανίσχυρο tablet, προκειμένου να το χρησιμοποιήσεις όπως σε βολεύει περισσότερο. Η οθόνη PixelSense των 13,5 ιντσών και ανάλυσης 3000×2000 pixels υποστηρίζει multi-touch G5 10 σημείων και τεχνολογία PixelSense, ενώ είναι απολύτως συμβατή με το Surface Pen επιτρέποντάς σου να κρατάς σημειώσεις, να διορθώνεις, ακόμα και να χρησιμοποιείς εφαρμογές CAD!

Τα χαρακτηριστικά του εξ άλλου θα σου δώσουν τη δυνατότητα να κάνεις ό,τι θες: επεξεργαστής Core i7-1065G7 τεσσάρων πυρήνων, μνήμη 16 GB DDR4 με συχνότητα 3733 MHz, δίσκος SSD 256 GB και κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce GTX 1650 με αποκλειστική μνήμη 4 GB. Επίλεξε τη λειτουργία που σου ταιριάζει (Laptop, Tablet, Studio και View modes) και δες την παραγωγικότητά σου να αυξάνεται χάρη στο φωτιζόμενο πληκτρολόγιο και το μεγάλου μεγέθους trackpad. Συνδέσου στα Windows μέσω σάρωσης προσώπου, απόλαυσε σπουδαίες ταχύτητες πρόσβασης στο διαδίκτυο με το Wi-Fi 6 και εκμεταλλεύσου όλα τα αξεσουάρ, περιφερειακά και gadgets σου χάρη στις δύο USB-A, τη USB-C και τις δύο υποδοχές Surface Connect.