Salsa Cruda

Ιταλική ωμή σάλτσα, ιδανική για ζεστά ζυμαρικά αλλά και κρύα σαλάτα ζυμαρικών, ψητά μπιφτέκια και πράσινη σαλάτα.

Προετοιμασία 10΄, Αναμονή 30

ΥΛΙΚΑ (για 500 γρ.)

3 μεγάλες ώριμες ντομάτες

50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

30 γρ. φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα

100 ml ελαιολαδο

2/3 κ.γ. αλάτι

1/4 κ.γ. πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση οριζοντίως και τις ξεσποριάζουμε. Στη συνέχεια τις κόβουμε σε κυβάκια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε να μαριναριστούν για τουλάχιστον μισή ώρα πριν τη σερβίρουμε.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.