Αντιρατσιστικό, αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 9 Οκτώβρη διοργανώνεται  με αφορμή τον έναν χρόνο από την ιστορική καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

Στο συλλαλητήριο καλούν δεκάδες φορείς, κινήσεις, συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι, κοινότητες μεταναστών και πρόσφυγες από τις δομές «φιλοξενίας», άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών.

Η απόφαση για τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου ελήφθη την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια Ανοιχτής Σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ.

Ανακοίνωση αναφορικά με το συλλαλητήριο εξέδωσε η Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική απειλή:

«Δεν τελειώσαμε με τους φασίστες, η ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης τους στρώνει ξανά το δρόμο ήταν το μήνυμα της Ανοιχτής Σύσκεψης στο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ την Τρίτη 7 Σεπτέμβρη που πήρε την απόφαση για το συλλαλητήριο στις 9 Οκτώβρη.

Είναι ένα συλλαλητήριο ενάντια στην κλιμάκωση της ρατσιστικής εκστρατείας της; κυβέρνησης, με την ψήφιση νέου νόμου παραπέρα καταστρατήγησης του δικαιώματος στο άσυλο, την οχύρωση των συνόρων με την γενίκευση των παράνομων επαναπροωθήσεων, το άνοιγμα νέων στρατοπέδων-φυλακών προσφύγων, την μετατροπή των στρατοπέδων σε τόπους θανάτου και εξαθλίωσης των προσφύγων. Αυτές οι πολιτικές στρώνουν το έδαφος ξανά στους φασίστες όπως έδειξαν και οι αντιδράσεις για την περιοδεία της κούκλας Αμάλ.

Ο Μητσοτάκης συνεργάζεται με τον Ερντογάν, μετά την ήττα των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν για να αποκλειστούν οι πρόσφυγες από την ΕΕ, σε στρατόπεδα σε χώρες όμορες, στην Ασία. Η κυβέρνηση σπαταλά εκατομμύρια για Ραφάλ, φράκτες, πανεπιστημιακή αστυνομία ενω η διαχείριση της πανδημίας έχει κοστίσει 14000 ζωές.

Η τοποθέτηση του «μεταφασίστα» Θ. Πλεύρη στο υπουργείο Υγείας ενισχύει την ακροδεξιά και τους φασίστες.

Η πρωτοβουλία ήρθε λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας της κούκλας Αμάλ σε μια σειρά πόλεις, τις προκλήσεις των φασιστών στο Μεταξουργείο και τις Θερμοπύλες με την κάλυψη της ΕΛΑΣ.

Ο Μηταράκης προχωρά σε μιά προκλητική ενέργεια προσβολής της μνήμης του Παύλου Φύσσα με την εξαγγελία ότι εκείνη την μέρα θα εγκαινιάσει τη νέα δομή κράτησης προσφύγων, το στρατόπεδο-φυλακή στη Σάμο!

Το κεντρικά συνθήματα του συλλαλητηρίου είναι: Σύνορα ανοιχτά για την προσφυγιά, άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες, κλείστε τα στρατόπεδα, Ποτέ Ξανά φασισμός.

Ήδη, στην διοργάνωση δήλωσαν αρχικά την συμμετοχή τους:

Η ΚΕΕΡΦΑ και τοπικές επιτροπές Νίκαιας, Πειραιά, Κυψέλης-Πατησίων, Αμπελοκήπων, Εξαρχείων, Πετραλώνων, Κουκακίου, Καλλιθέας, Ελληνικού, Ν.Σμύρνης, Ιλισίων-Ζωγράφου, Περιστερίου, Ν.Ιωνίας, Αμαρουσίου κα, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος “η Ενότητα”, η Κοινότητα Μπαγκλαντές, η Κοινότητα Καμερουνέζων στην Ελλάδα, η Κοινότητα Γουϊνέας, Πρόσφυγες από τα στρατόπεδα του Σχιστού, της Μαλακάσας, του Ελαιώνα, της Ριτσώνας, της Κορίνθου, Κούρδοι πολιτικοί πρόσφυγες, το Δίκτυο Αφρικανικών οργανώσεων, η Πολιτική Αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής για τους Αιγύπτιους αλιεργάτες, συνδικάτα, ο Σύλλογος εργαζόμενων νοσοκομείου Άγιος Σάββας, οι Σύλλογοι εκπαιδευτικών ΠΕ Αμαρουσίου και Αιγάλεω, συντονιστές εκπαίδευσης στα καμπ, οι Παιδαγωγοί της Αλληλεγγύης, Φοιτητικοί σύλλογοι Αθήνας, Κίνηση καλλιτεχνών με αναπηρία ¨Μηδενική Ανοχή”, η Ανατρεπτική Συσπείρωση Ηθοποιών, Πρωτοβουλία φοιτητών ΤΕΑΠΗ, μαθητές σχολείων Αθήνας, αγωνιστές του ΣΦΕΑ, ομάδα δημοσιογράφων με επικεφαλής την Ινγκεμποργκ Μπέιλεν και δημοτικές κινήσεις.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ακόμη εκπρόσωποι, ο ΣΥΠΡΟΜΕ, ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας Πειραιά, η ΚΕΔΔΑ, το Δίκτυο υπεράσπισης δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Η Σύσκεψη καλεί σε μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη στα οκτώ χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, με εκδηλώσεις, συναυλία και κορύφωση την πορεία το Σάββατο 18 Σεπτέμβρη 5.30μμ από το μνημείο στο Κερατσίνι στο Μπλόκο της Κοκκινιάς(Νίκαια).

Συγκροτήθηκε Ανοιχτή Οργανωτική Επιτροπή η οποία θα συνεδριάσει την επόμενη Τρίτη 14/9 στις 7μμ στο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ.

Στείλτε την συμμετοχή σας στο email antiracismfascism@yahoo.gr»