Προετοιμασία  15’ Τηγάνισμα 10’

Υλικά (για 40 κομμάτια)

400 γρ. γαύρο

6-7 φύλλα κρούστας, σε τετράγωνα κομμάτια περίπου 8×8 εκ.

2-3 κλωναράκια δεντρολίβανου, φρέσκα

Ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο

Ελαιόλαδο, για το άλειμμα των φύλλων

Λίγο ηλιέλαιο και λίγο κλαριφιέ ή βρασμένο βούτυρο, για το τηγάνι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι. Λαδώνουμε κάθε κομμάτι φύλλο κρούστας. Βάζουμε πάνω τα δύο φιλετάκια από ένα ψάρι, δύο φυλλαράκια δεντρολίβανο, λίγο ξύσμα λεμονιού και διπλώνουμε σε φακελάκι. Ρίχνουμε λίγο ηλιέλαιο και κλαριφιέ σε ένα τηγάνι και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε πολύ γρήγορα από κάθε πλευρά ώσπου να ροδίσουν (μερικά δευτερόλεπτα). Μπορούμε στο σερβίρισμα να προσφέρουμε και λίγη μαγιονέζα.