Οσο κι αν οι προβολείς της δημοσιότητας πέφτουν σε έναν ανασχηματισμό που όλοι όσοι ενεπλάκησαν θέλουν να… ξεχάσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης με την επιστροφή των πολιτών στη βάση τους, επικεντρώνεται ξανά στη δύσκολη καθημερινότητα του Σεπτεμβρίου.
Πώς θα προφυλαχθούμε από το νέο κύμα της πανδημίας, πώς θα πάει η δουλειά μας, πώς θα πληρώσουμε τους λογαριασμούς, τι θα κάνουν τα παιδιά μας, ειδικά αν έμειναν έξω από τα πανεπιστήμια.
Αυτή την καθημερινή αγωνία αν δεν αντιληφθεί άμεσα η κυβέρνηση και δεν επιδείξει την ευαισθησία και το ενδιαφέρον που απαιτείται για την επίλυση προβλημάτων της καθημερινής ζωής των πολιτών, τότε οι επόμενες δημοσκοπήσεις θα είναι ο χειρότερος εφιάλτης της.
Οπως ήδη διαπιστώνουν οι δημοσκόποι και επισημαίνουν οι επικοινωνιολόγοι, αυτό που κρίνει διαχρονικά τα αποτελέσματα της κάλπης και θα καθορίσει και πάλι τη στάση των πολιτών είναι η οικονομία. Και η απάντηση που θα κληθούν κάποια στιγμή να δώσουν στον εαυτό τους οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι οικογενειάρχες και οι νέοι είναι στο ερώτημα κατά πόσο η ζωή τους βελτιώθηκε ή χειροτέρεψε στα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Υπό αυτό το πρίσμα οι «καυτές πατάτες» για τον Πρωθυπουργό παραμένουν – όπως μας δίνουν τη σειρά βαρύτητας οι δημοσκόποι – η οικονομία (αμοιβές και φόροι), η ασφάλιση και οι συντάξεις, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται πλέον η αντιμετώπιση της πανδημίας από την πρώτη που βρισκόταν πέρυσι τέτοιον καιρό.
Σε αυτό το πεδίο αναμένεται να κινηθεί ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, όπου πριν απ’ όλα θα κληθεί να κάνει τον απολογισμό του όπως είχε υποσχεθεί πέρυσι και στη συνέχεια να παρουσιάσει το σχέδιό του για την οικονομία, το Ταμείο Ανάκαμψης και φυσικά το πρόγραμμα για τη μείωση της φορολογίας εισοδημάτων και του ΕΝΦΙΑ και τις αλλαγές στην κοινωνική ασφάλιση και στις συντάξεις.
«Back to basics»… όπως θα πρότεινε κι ένας πεπειραμένος μάνατζερ εν όψει της ΔΕΘ και της μεγάλης πολιτικής πίεσης που δέχεται το Μαξίμου να βελτιώσει την εικόνα της κυβέρνησης που απότομα, σε λιγότερο από δύο μήνες, «γκρίζαρε»…