Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο 15΄-20΄
ΥΛΙΚΑ (για 2-4 μερίδες)
1 κιλό κεφαλάδες (4 ψάρια των 250 γρ. περίπου) – ζητάμε από τον ψαρά μας να τους καθαρίσει
4 ξερά κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
4 ντομάτες ξεφλουδισμένες, σε καρεδάκια
250 ml λευκό ξηρό κρασί
50 ml ελαιόλαδο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο λάδι μέχρι να γίνουν διαφανή (να μην πάρουν χρώμα καθώς θα μπουν έπειτα και στον φούρνο). Προσθέτουμε τις ντομάτες και σβήνουμε με το κρασί.
Βάζουμε τα ψάρια σε ένα ταψί, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 15-20 λεπτά. Ελέγχουμε αν έχουν ψηθεί κάνοντας μια τομή σ’ ένα από τα ψάρια μέχρι το κεντρικό κόκκαλο. Αν η σάρκα ξεκολλά από το κόκαλο το ψάρι είναι έτοιμο, αν όχι το αφήνουμε για λίγα λεπτά ακόμη.