Ο έλληνας μεγαλοκληρονόμος που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 40 ετών είχε βρεθεί στη χώρα της κεντρικής Ασίας και ως μαχητής και ως πολεμικός ανταποκριτής.

Από τη μία πλευρά, μέλος μιας από τις μεγαλύτερες οικογένειες πλοιοκτητών της ελληνικής παροικίας του Λονδίνου, απόφοιτος του άκρως exclusive αγγλικού σχολείου αρρένων Ιτον, με μετέπειτα σπουδές στο Χάρβαρντ, «golden boy» της Wall Street  και γνωστός γυναικοκατακτητής. Και από την άλλη, αρχηγός τάγματος αφγανών μουτζαχεντίν, σωματοφύλακας ηγέτη πακιστανικής φυλής και πολεμικός ανταποκριτής για λογαριασμό αμερικανικών τηλεοπτικών δικτύων, από τη Σομαλία μέχρι το Ιράκ. Με την ίδια ευκολία που ο Κάρλος Μαυρολέων (1958-1998) έκανε διακοπές με τους πλούσιους jet-setters φίλους του ανά τον κόσμο, έπιανε τα όπλα ή την κάμερα για να βρεθεί στα κρησφύγετα του Αφγανιστάν ή για να προσπαθήσει να πάρει αποκλειστική συνέντευξη από τον Οσάμα μπιν Λάντεν.

Στο ΒΗΜΑgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής», η Ντιάνα Καρτσαγκούλη γράφει για τη σύντομη αλλά πολυτάραχη ζωή του γοητευτικού έλληνα γόνου της old money εφοπλιστικής οικογένειας, με φόντο τις συνταρακτικές εξελίξεις που το τελευταίο διάστημα έχουν στρέψει τα βλέμματα ολόκληρου του πλανήτη στην πολύπαθη Καμπούλ.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»