Με την κατηγορία της δωροληψίας 300.000 ευρώ (1.000.000 δηνάρια Τυνησίας) από ΜΜΕ της Τυνησίας συνελήφθη προ μερικών ημερών στην Μύκονο – ύστερα από την έκδοση της επονομαζόμενης «ερυθράς αγγελίας» – ο 49χρονος επικεφαλής του αντιπολιτευτικού κόμματος «Ελεύθερη Πατριωτική Ενωση» στην εν λόγω αφρικανική χώρα αλλά κι ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικής ομάδας Σλιμ Ριαχί! Σε μία υπόθεση θρίλερ με πολιτικές συγκρούσεις στην Τυνησία που …μεταφέρονται στο «νησί των Ανέμων».
Ο Τυνήσιος πολιτικός κι επιχειρηματίας είχε προγραμματίσει να συναντήσει ομοεθνείς του που διαμένουν στο κυκλαδίτικο νησί. Με τον ίδιο τον Τυνήσιο πολιτικό να φέρεται να έχει παρουσιάσει στις ελληνικές αστυνομικές και δικαστικές αρχές – όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα» – έγγραφα και καταθέσεις μαρτύρων υπαλλήλων τυνησιακής τράπεζας ότι δεν έλαβε ποτέ αυτό το χρηματικό ποσό, αλλά αντιθέτως ήταν αυτός που το κατέθεσε στον λογαριασμό τηλεοπτικού σταθμού στην Τύνιδα.
Δηλώνοντας μέσω του Ελληνα δικηγόρου του κ Σταύρου Γεωργόπουλου «ότι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι αβάσιμες κι είναι θύμα πολιτικών σκοπιμοτήτων της κυβέρνησης της Τυνησίας». Συμπληρώνοντας ότι ο Τυνήσιος πολιτικός έλαβε κανονικά, τον περασμένο Ιούνιο βίζα για να επισκεφθεί την χώρα μας από την ελληνική πρεσβεία στο Αμπού Ντάμπι χωρίς να υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα.
Μετά την κατάθεση απολογητικού υπομνήματος στις δικαστικές αρχές στην Σύρο, ο Σλιμ Ριαχί αφέθηκε ελεύθερος, με εντολή να μην απομακρυνθεί από την Μύκονο. Τις επόμενες εβδομάδες θα εξετασθεί από την Εισαγγελία Εφετών Αιγαίου το αίτημά του για έκδοση στην Τυνησία.
Ο Σλιμ Ριάχι γεννήθηκε το 1972 στο Μπιζέρτε της Τυνησίας όμως οκτώ χρόνια αργότερα η οικογένειά του εξορίστηκε στη Λιβύη και φαίνεται να ανέπτυξε καλές σχέσεις με το καθεστώς του νεκρού Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι έχοντας εξαιρετικές σχέσεις με τον ίδιο αλλά και τους γιούς του. Εκεί ασχολήθηκε με τις βιομηχανίες παραγωγής πετρελαίου, ενέργειας, αλλά και Real Estate. Αργότερα, μετακόμισε στο Λονδίνο όπου και απέκτησε και τη βρετανική υπηκοότητα.
Μετά τα μεγάλα γεγονότα της «Αραβικής Άνοιξης» του 2011, ο Ριάχι επέστρεψε στην Τυνησία όπου ίδρυσε το προαναφερόμενο κόμμα που αυτοπαρουσιάζεται ως φιλελεύθερο «κοσμικό κι αντισλαμιστικό. Μάλιστα το πολιτικό δημιούργημα του 49χρονου συλληφθέντα στην Μύκονο συμμετείχε προ τριετίας σε κυβερνητικό συνασπισμό που ανατράπηκε.
Ωστόσο για το εν λόγω πολιτικό σχήμα διατυπώνονταν υπόνοιες για διαπλοκή, διαφθορά καθώς κι ότι είχε «ασαφείς» οικονομικούς πόρους. Τον Αύγουστο του 2011 ο 49χρονος είχε ανακοινώσει ότι σχεδίαζε να εμπλακεί επιχειρηματικά με τα ΜΜΕ της Τυνησίας αποκτώντας μερίδιο εφημερίδων ή και δημιουργώντας τρείς τηλεοπτικούς σταθμούς. Επίσης το 2012 έγινε και πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας της Τυνησίας Club Africaain.
Το 2017 κατηγορήθηκε για «ξέπλυμα χρήματος» και διαφθορά ενώ του επιβλήθηκε ποινή πενταετούς φυλάκισης για την έκδοση ακάλυπτων επιταγών (ΣΣ αργότερα αυτή η κατηγορία αποσύρθηκε) αλλά και για παράνομες ενέργειες με την ποδοσφαιρική ομάδα του. Ο 49χρονος έσπευσε να απαντήσει στις εν λόγω κατηγορίες ότι ήταν θύμα «πολιτικού εκβιασμού» και ότι η προσπάθεια κατά της διαφθοράς ήταν επιλεκτική. Πολλά χρόνια διαμένει στην Γαλλία και στην Μ. Βρετανία ενώ υπάρχουν αναφορές σε ευρωπαϊκά ΜΜΕ για την πολυτελή ζωή του. Επίσης αυτοεξορίστηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από όπου έφτασε στην Μύκονο.