Προετοιμασία – παρασκευή 25′ Ψήσιμο 12′
ΥΛΙΚΣ (για 4 μερίδες)
100 γρ. φιστίκια Αιγίνης (καθαρό βάρος)
360 γρ. κατσικίσιο τυρί chèvre, σε 4 φέτες
200 γρ. ρόκα baby
300 γρ. σπανάκι baby
1 ραντίτσιο, χοντροκομμένο
1 φινόκιο σε λεπτές φέτες
4-5 ραπανάκια, σε λεπτές φέτες
250 γρ. φράουλες, κομμένες στη μέση
Ανθός αλατιού
Για τη βινεγκρέτ
300 γρ. φράουλες
50 γρ. νερό
50 γρ. μέλι
20 φύλλα φρέσκου δυόσμου
60 γρ. λευκό μπαλσάμικο
160 γρ. ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο χαμηλής οξύτητας
Αλάτι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Καβουρδίζουμε τα φιστίκια Αιγίνης στους 150°C, για περίπου 10 λεπτά. Τα σπάμε με ένα μαχαίρι σε πιο μικρά κομμάτια. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200°C και ψήνουμε, πάνω σε ταψάκι με λαδόκολλα, για 2 λεπτά το κατσικίσιο τυρί, ίσα να μαλακώσει.
Βινεγκρέτ: Ρίχνουμε τις φράουλες σε μια κατσαρόλα μαζί με το νερό, το μέλι και τα φύλλα δυόσμου. Σιγοβράζουμε να συμπυκνωθούν κατά το ήμισυ, περίπου για 10 λεπτά, και αφήνουμε να κρυώσουν. Αδειάζουμε το μείγμα στον κάδο του μπλέντερ, μαζί με το μπαλσάμικο και χτυπάμε καλά να γίνει κρέμα. Αδειάζουμε σε ένα μπολ και χτυπάμε με έναν αβγοδάρτη, προσθέτοντας σιγά-σιγά το λάδι, μέχρι να δέσει. Προσθέτουμε αλάτι.
Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τη σαλάτα, εκτός από το τυρί. Ανακατεύουμε καλά μαζί με τη βινεγκρέτ. Βάζουμε από πάνω το τυρί και σερβίρουμε.