Τα Χανιά είναι μια από τις περιοχές που έχουν τεθεί σε ειδικό καθεστώς αφού τα στοιχεία για τον κορωνοϊό είναι ανησυχητικά. Μάλιστα, στις 12 Αυγούστου ανακοινώθηκε παράταση των μέτρων, όπως και στη Ζάκυνθο.
Το μεγάλο πρόβλημα είναι η άνοδος του αριθμού των εισαγωγών στο νοσοκομείο της πόλης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, το πρωί της Δευτέρας 16 Αυγούστου στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, νοσηλεύονται 71 ασθενείς θετικοί στον κορωνοϊό.
Αναλυτικά, 32 ασθενείς νοσηλεύονται στην κλινική Covid 1, 35 ασθενείς νοσηλεύονται στην κλινική Covid2 και 4 ασθενείς νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Ρεπορτάζ του MEGA για τις εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία στην Κρήτη
Η εικόνα από το ΠΑΓΝΗ στο Ηράκλειο
Στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευόμενων έχει πέσει και είναι όλοι ανεμβολίαστοι. Οι διασωληνωμένοι του ΠΑΓΝΗ είναι 14 και μένουν άλλες 13 κλίνες διαθέσιμες. Περιστατικά Covid μεταφέρονται στο Ηράκλειο και από άλλα νησιά του Αιγαίου.
Η έκκληση του διευθυντή ΜΕΘ στο ΠΑΓΝΗ
«Προς ανεμβολίαστους. Είναι θέμα χρόνου η Μ.Ε.Θ. του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, που ας σημειωθεί είναι από τις μεγαλύτερες της χώρας (27 κλίνες), να μην έχει τη δυνατότητα να δεχθεί ασθενείς με COVID-19. Η κοινή φράση “γιατρέ κάντε ότι μπορείτε για τον πατέρα μου ή τη μητέρα μου” (όταν ο πατέρας ή η μητέρα θα μπορούσαν εδώ και πολύ καιρό να είναι πλήρως εμβολιασμένοι) φαντάζει παράταιρη.
Ιδιαίτερα εάν γνωρίζουμε ότι η Μ.Ε.Θ. ελάχιστα (ή και τίποτε) μπορεί να προσφέρει σε ηλικιωμένους ασθενείς ή σε ασθενείς με σημαντικά χρόνια προβλήματα υγείας. Κάνω έκκληση τώρα που τελειώνουν οι διακοπές να εμβολιαστείτε με τα ασφαλή εμβόλια που υπάρχουν. Αλλιώς οι υπηρεσίες υγείας (προς ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους) θα είναι προβληματικές. Και αυτό θα συμβεί με ευθύνη των ανεμβολίαστων και όχι του κράτους», σημειώνει ο διευθυντής της ΜΕΘ.