Τρία φαινομενικά ασύνδετα έργα που συνθέτουν ένα ενδιαφέρον τρίπτυχο απαρτίζουν την έκθεση «Breath Ghosts Blind» στην γκαλερί Pirelli HangarBicocca στο Μιλάνο. Πρόκειται για έναν

τρόπο να τιμηθεί η επιστροφή του ιδιοσυγκρασιακού εικαστικού Μαουρίτσιο Κατελάν μετά από περισσότερο από δέκα χρόνια στην πόλη όπου έκανε τα πρώτα του βήματα όταν ήταν νεαρός και παντελώς άγνωστος καλλιτέχνης. Επί της ουσίας πρόκειται για μια δραματουργία σε τρεις πράξεις, η οποία ξεκινά με το έργο «Breath» («Αναπνοή»), ενώ το δεύτερο μέρος της φέρει τον τίτλο «Ghosts» («Φαντάσματα») και η τρίτη εγκατάσταση τιτλοφορείται «Blind» («Τυφλός»).

Στο ΒΗΜΑgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής», η Μαριλένα Αστραπέλλου γράφει για τον πολυσυζητημένο ιταλό καλλιτέχνη και άρχοντα της πρόκλησης (ποιος δεν θυμάται το ταριχευμένο άλογο που ανήρτησε από την οροφή βενετσιάνικου αρχοντικού ή το κέρινο ομοίωμα του «εκπεσόντος» Πάπα Ιωάννη Παύλου Β΄;), άξιο διάδοχο, όπως έχει χαρακτηριστεί, του επίσης Ιταλού Πιέρο Μαντσόνι.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»