Προετοιμασία: 15΄λεπτά Μαγείρεμα 35’
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
3κ.σ. σησαμέλαιο
300γρ. κοτόπουλο φιλέτο, σε μπουκιές
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1κ.γ. πάστα πράσινου κάρυ
1 σκελίδα ψιλοκομμένη
1 κομμάτι τζίντζερ 30γρ. ψιλοκομμένο
100γρ. αρακάς
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 πιπερίτσα καυτερή ψιλοκομμένη
200γρ. μίγμα από φύτρες μπαμπού και φύτρες φασολιών
2 ακέρωτα μοσχολέμονα (χυμό και ξύσμα)- εάν δεν βρούμε χρησιμοποιούμε χυμό και ξύσμα από ένα ακέρωτο λεμόνι.
500ml σπιτικό ζωμό κότας ή από βιολογικό κύβο
100γρ. noodles ρυζιού
Φρέσκος κόλιανδρος για το σερβίρισμα
Αλάτι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το σησαμέλαιο προσθέτουμε το κοτόπουλο να γυαλίσει για 3 λεπτά, προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, το σκόρδο ,την πάστα από κάρυ , το τζίντζερ. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα noodles. Βράζουμε την σούπα για 15-20 λεπτά και προσθέτουμε τα noodles σπασμένα. Σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε για 10 λεπτά να φουσκώσουν. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο και έξτρα χυμό μοσχολέμονου.