Προετοιμασία: 15΄λεπτά Μαγείρεμα 35’

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

3κ.σ. σησαμέλαιο

300γρ. κοτόπουλο φιλέτο, σε μπουκιές

3 κρεμμυδάκια φρέσκα

1κ.γ. πάστα πράσινου κάρυ

1 σκελίδα ψιλοκομμένη

1 κομμάτι τζίντζερ 30γρ. ψιλοκομμένο

100γρ. αρακάς

1 καρότο ψιλοκομμένο

1 πιπερίτσα καυτερή ψιλοκομμένη

200γρ. μίγμα από φύτρες μπαμπού  και φύτρες φασολιών

2 ακέρωτα μοσχολέμονα (χυμό και ξύσμα)- εάν δεν βρούμε χρησιμοποιούμε χυμό και ξύσμα από ένα ακέρωτο λεμόνι.

500ml σπιτικό ζωμό κότας ή από βιολογικό κύβο

100γρ. noodles  ρυζιού

Φρέσκος κόλιανδρος για το σερβίρισμα

Αλάτι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το σησαμέλαιο προσθέτουμε το κοτόπουλο να γυαλίσει για 3 λεπτά, προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, το σκόρδο ,την πάστα από κάρυ , το τζίντζερ. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα noodles.  Βράζουμε την σούπα για 15-20 λεπτά και προσθέτουμε τα noodles σπασμένα. Σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε για 10 λεπτά να φουσκώσουν. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο και έξτρα χυμό μοσχολέμονου.