Περισσότερα από 300.000 ευρώ σε υποτροφίες για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 θα διαθέσει στους φοιτητές του το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Blockchain και τα Ψηφιακά Νομίσματα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, που θα προσφέρεται φέτος για πρώτη φορά πλέον και δια ζώσης.
Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν στους φοιτητές του προγράμματος υπό τη μορφή υποτροφιών, που θα βασίζονται σε κριτήρια που αφορούν την ακαδημαϊκή επίδοση, την οικονομική κατάσταση και τον συνδυασμό εργασίας-φοίτησης. Επιπλέον, στους φοιτητές του προγράμματος θα παρέχονται εκπτώσεις που σχετίζονται με τους τρόπους αποπληρωμής των διδάκτρων, καθώς και ευκολίες αποπληρωμής.
Προθεσμία για την υποβολή σχετικών αιτήσεων είναι η 31η Αυγούστου 2021.
Σημειώνεται ότι το συμβατικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα θα προσφέρεται από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και θα είναι βασισμένο στο πρώτο στο είδος του εξ αποστάσεως μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου, το οποίο προσφέρεται ήδη από το 2014 και θεωρείται από την παγκόσμια ακαδημαϊκή κοινότητα ως το κορυφαίο μεταπτυχιακό στον κόσμο σε αυτόν τον τομέα. Η εξέλιξη αυτή αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη παγκόσμια ανάγκη για επιστήμονες και στελέχη στον τομέα της επαναστατικής αυτής τεχνολογίας.
Το πρωτοπόρο αυτό μεταπτυχιακό είναι ένα πρόγραμμα τριών εξαμήνων, σχεδιασμένο για να προετοιμάσει επαγγελματίες στους τομείς των ψηφιακών νομισμάτων και της τεχνολογίας blockchain, βοηθώντας να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ προσφοράς και ζήτησης για καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, όπως, μηχανικούς, προγραμματιστές, αναλυτές, συμβούλους, και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής. Οι φοιτητές θα επωφεληθούν από μια ολιστική κάλυψη του πεδίου, συμπεριλαμβανομένων μαθημάτων χρηματοοικονομικών και οικονομίας, διοίκησης επιχειρήσεων και επιστήμης των υπολογιστών, όλα επικεντρωμένα σε υπάρχουσες και αναδυόμενες εφαρμογές, όπως η Αποκεντρωμένη Χρηματοοικονομική (Decentralized Finance – DeFi) και το asset tokenization.
Σχετικά με την τεχνολογία Blockchain και το Παν. Λευκωσίας
Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας πρωτοπορεί στην εκπαίδευση και στην έρευνα στα κρυπτονομίσματα και στην τεχνολογία blockchain, αφού υπήρξε το πρώτο πανεπιστήμιο στον κόσμο που προσέφερε πτυχίο στο εν λόγω επιστημονικό πεδίο και εξέδωσε ακαδημαϊκά πιστοποιητικά και τίτλους σπουδών στο Blockchain, ενώ, αξιοποιώντας την τεχνολογία αυτή, προσφέρει άμεση ηλεκτρονική πιστοποίηση γνησιότητας όλων των τίτλων σπουδών που παρέχει. Το Πανεπιστήμιο συμβουλεύει επίσης την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε θέματα blockchain, ως ακαδημαϊκός επικεφαλής του EU Blockchain Observatory and Forum, και διατηρεί συνεργασίες με πολλά οικοσυστήματα στο χώρο των κρυπτονομισμάτων για κοινή έρευνα και ανάπτυξη της τεχνολογίας.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διά ζώσης Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στο Blockchain και τα Ψηφιακά Νομίσματα, το ύψος των υποτροφιών και τα είδη οικονομικών διευκολύνσεων, επικοινωνήστε με την Hazal Aripinar (aripinar.h@unic.ac.cy) ή/και επισκεφθείτε τη σελίδα του Προγράμματος στον εξής σύνδεσμο: www.unic.ac.cy/blockchain-and-digital-currency-msc.