Προετοιμασία 10΄, Βράσιμο 7΄ Ψήσιμο 45΄, Αναμονή 10΄

 

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

5-6 πατάτες Νευροκοπίου ή Νάξου

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1-2 κ.σ. σιμιγδάλι

Ρίγανη (προαιρετικά)

Αλάτι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Πλένουμε τις πατάτες καλά και τρίβουμε τη φλούδα τους να καθαρίσει. Τις στεγνώνουμε και τις κόβουμε σε κύβους περίπου 4 εκ. ή λεπτές κυδωνάτες.

Τις ρίχνουμε για 5-7 λεπτά σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει. Σουρώνουμε και αφήνουμε να στεγνώσουν καλά για 10 λεπτά.

Στο μεταξύ, προθερμαίνουμε τον φούρνο για 10 λεπτά στους 220°C, στον αέρα. Ντύνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου. Βάζουμε τις πατάτες σε ένα μπολ με το λάδι, αλάτι και το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια για να μη χαλάσουμε το σχήμα τους. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να προσθέσουμε στις πατάτες μπαχαρικά που μας αρέσουν. Τις απλώνουμε στη λαμαρίνα ώστε να έχουν μικρή απόσταση μεταξύ τους και τις βάζουμε στον φούρνο. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανές. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος τις ανακατεύουμε και τις γυρίζουμε ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και αλάτι και σερβίρουμε αμέσως.