Προετοιμασία 15΄ Αναμονή τουλάχιστον 2 ώρες

ΥΛΙΚΑ (για περίπου 12 σφηνάκια)

½ πακέτο μπισκότα digestive

70 γρ. βούτυρο λιωμένο

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

200 γρ. ζαχαρούχο γάλα, καραμελωμένο (υπάρχει έτοιμο στα ράφια με τα εβαπορέ. Ομως αν θέλουμε, μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας καραμελωμένο ζαχαρούχο ως εξής: Βάζουμε την κονσέρβα του ζαχαρούχου όρθια μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει για περίπου 3 ώρες. )

2 μέτριες ώριμες μπανάνες, σε ροδέλες

80 γρ. κουβερτούρα, τριμμένη στη χοντρή μεριά του τρίφτη

150 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη για 5΄-7΄ μέχρι να γίνει σαντιγί

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Χτυπάμε στο μούλτι τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο, ώστε να έχουμε ένα καλά ομογενοποιημένο μείγμα που να μοιάζει με βρεγμένη άμμο.

Ανακατεύουμε απαλά σε ένα μπολ το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να έχουμε μια ομογενοποιημένη κρέμα. Βάζουμε από ένα κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μπισκότο σε κάθε σφηνοπότηρο. Από πάνω βάζουμε μία κουταλιά της σούπας κοφτή κρέμα και μία ροδέλα μπανάνα. Πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη κουβερτούρα. Γαρνίρουμε με μια ροζέτα σαντιγί (τη φτιάχνουμε με μικρό κορνέ). Πασπαλίζουμε με άφθονη τριμμένη κουβερτούρα. Βάζουμε τα σφηνάκια στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες προτού σερβίρουμε.