Η ζωή της Αννας Κορακάκη, από τη στιγμή που μπήκε στην οικογένεια των Ολυμπιακών Αγώνων, έχει πολύ συχνότερες συγκινήσεις και κυρίως πρωτιές. Από την πρώτη της κιόλας συμμετοχή έγινε η μοναδική ελληνίδα ολυμπιονίκης με δύο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση, με το χρυσό και το χάλκινο που κατέκτησε στο Ρίο το 2016 στο πιστόλι από τα 25 μέτρα και στο αεροβόλο πιστόλι από τα 10 μέτρα, αντίστοιχα.
Κάτι ανάλογο είχαν πετύχει μόνο άνδρες προπολεμικά και κυρίως στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, με κορυφαίο τον Κωνσταντίνο Τσικλητήρα, που είναι και ο μοναδικός ο οποίος το έχει κάνει δύο φορές, τόσο στο Λονδίνο το 1908 (2 ασημένια σε μήκος και ύψος άνευ φοράς), όσο και στη Στοκχόλμη το 2012 (χρυσό στο μήκος άνευ φοράς και χάλκινο στο ύψος άνευ φοράς).
Η Αννα Κορακάκη με ένα ακόμα μετάλλιο θα γίνει η γυναίκα ολυμπιονίκης με τα περισσότερα συνολικά μετάλλια στην ελληνική Ιστορία, ξεπερνώντας την Τασούλα Κελεσίδου, τη Σοφία Μπεκατώρου, τη Μιρέλα Μανιάνι και την Πηγή Δεβετζή που έχουν επίσης από δύο ολυμπιακά μετάλλια η καθεμία στο σύνολο, έστω και αν είναι διαφορετικού χρώματος ή από διαφορετικούς αγώνες.
Τον Μάρτιο του 2020 η Κορακάκη είχε πετύχει άλλη μια πρωτιά, καθώς έγινε η πρώτη γυναίκα που πήρε το χρίσμα του πρώτου λαμπαδηδρόμου στην τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία. Τη συγκίνησή της την είχε μοιραστεί τότε με τους – πάνω από 110.000 – followers της σταsocial media. «O αθλητισμός συνεχίζει να μου χαρίζει τόσο μεγάλες συγκινήσεις! Σήμερα μου ανακοινώθηκε επίσημα πως στις 12 Μαρτίου θα είμαι η πρώτη λαμπαδηδρόμος στην τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020″. Μία εβδομάδα αργότερα, η Κατερίνα Στεφανίδη θα είναι η τελευταία λαμπαδηδρόμος που παραδίδει τη Φλόγα. Ευχαριστώ την Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για την τεράστια τιμή, διότι για πρώτη φορά στην Ιστορία μία γυναίκα στη χώρα μας θα μεταφέρει πρώτη το ολυμπιακό φως από την Αρχαία Ολυμπία, πριν ξεκινήσει το μεγάλο του ταξίδι σε όλον τον κόσμο, για να φωτίσει στο Ολυμπιακό στάδιο και την έναρξη των ΧXXII Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο!» είχε γράψει όταν έμαθε το ευχάριστο γεγονός, ενώ ένα ακόμα προστέθηκε πριν από λίγες ημέρες όταν η ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής την έχρισε σημαιοφόρο, μαζί με τον Λευτέρη Πετρούνια, της Ελλάδας στην τελετή έναρξης (η ΔΟΕ, εφαρμόζοντας μία από τις αλλαγές της και στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα, για πρώτη φορά επιτρέπει στις χώρες να έχουν διπλό σημαιοφόρο, έναν άνδρα και μια γυναίκα).
Οικογενειακοί στόχοι
«Είναι πραγματικά σπουδαία η τιμή που μου κάνει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και θέλω να την ευχαριστήσω που με επέλεξε. Θα είναι σίγουρα μοναδικό το συναίσθημα να κρατάς τη σημαία της πατρίδας σου στην Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, σε μια μάλιστα ιστορική στιγμή, καθώς αυτό θα το κάνω μαζί με τον Λευτέρη» εξομολογήθηκε συγκινημένη η χρυσή και χάλκινη ολυμπιονίκης, η οποία πηγαίνει στο Τόκιο πολύ πιο ώριμη, πέντε χρόνια μετά το Ρίο. Στη Βραζιλία ήταν μόλις 20 χρόνων, «το κορίτσι του μπαμπά», καθώς ο Τάσος Κορακάκης (παλαιός αθλητής της σκοποβολής) δεν την έχει μόνο μονάκριβη κόρη, αλλά και αθλήτρια, καθώς είναι και ο προπονητής της, όπως και του αδελφού της, Διονύση. Μόνο η μαμά, η Φωτεινή Χριστοδούλου, ξέφυγε από τη σκοποβολή, αλλά στο σπίτι τους στη Δράμα και κυρίως σε έναν χώρο στην αυλή σκούπιζε κάλυκες! Η μητέρα της Αννας δεν είναι στο προσκήνιο, αλλά όταν έκανε την εμφάνισή της πριν από μια διετία σε μια εκδήλωση της ΣΚΟΕ η κόρη της πέρασε το μήνυμα: «Απόψε πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση βραβεύσεων της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Ξεχωρίζω αυτή τη φωτογραφία γιατί περιλαμβάνει την πραγματική αρχηγό της «ομάδας» σε μια σπάνια εμφάνισή της μακριά από το… αρχηγείο!».
Η Αννα Κορακάκη έμαθε στα δύσκολα, να κάνει προπόνηση με τα… ποντίκια και να καίει με τον πατέρα της χρησιμοποιημένους στόχους για να ζεσταθούν. Ομως, γεννημένη στη Θεσσαλονίκη και μεγαλωμένη στη Δράμα, δεν το βάζει κάτω. Επιστρέφοντας μάλιστα από το Ρίο θριαμβεύτρια την περίμενε ένα ευχάριστο νέο, καθώς ένας ιδιώτης, ο Αρης Θεοδωρίδης, της ανακοίνωνε ότι θα κατασκευάσει ένα σκοπευτήριο στη Δράμα! Το 2019 η Αννα Κορακάκη μπήκε σε αυτό και ένιωσε μεγάλη συγκίνηση, σαν να πήρε ένα ακόμη μετάλλιο. «Πρόκειται για την ολοκλήρωση της κατασκευής του σκοπευτηρίου 25 μέτρων, το δικό μου σχολείο, έργο του κ. Αρη Θεοδωρίδη, στο οποίο έκανα την πρώτη μου προπόνηση μόλις χθες. Είναι ένας απίστευτος χώρος, καλύτερος από το καλύτερο όνειρο. Δεν μπορούσα να συγκρατήσω τα δάκρυά μου όταν το αντίκρισα» είχε γράψει τότε.
O αγώνας της Αννας Κορακάκη στο αεροβόλο πιστόλι από τα 10 μέτρα (προκριματικοί και τελικός) αναμένεται να διεξαχθεί στις 25 Ιουλίου, ενώ ο αγώνας στο πιστόλι από τα 25 μέτρα (προκριματικοί και τελικός) στις 29 και 30 Ιουλίου.